Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tadić se ne slaže s Mesićem

'Dodik dobro zna da ne smije protiv interesa srpskog naroda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić u četvrtak je izrazio neslaganje s ocjenom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da premijer Republike Srpske Milorad Dodik radi na njezinu odcjepljenju od BiH, ističući kako nitko ne može podijeliti BiH i da to nije dobro ne samo za BiH i narode koji ondje žive, nego ni za jednu zemlju u okruženju.

'To je potpuno suprotno srpskim nacionalnim interesima i Milorad Dodik je veoma odgovoran čovek i veoma dobro zna da nije dobro povlačiti poteze koji su protivni interesima srpskog naroda. S druge strane, ima punu odgovornost pred građanima BiH i RS dok povlači političke poteze i ima se pravo boriti za legitimne interese RS', rekao je Tadić. U sklopu proslave Dana Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Tadić je novinarima izjavio da je o svim aspektima regionalne politike spreman razgovarati s predsjednikom Mesićem te da će isto tako biti spreman razgovarati i s budućim hrvatskim predsjednikom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Poraz Dodikove politike' Ashton: EU ostaje zabrinuta stanjem u BiH Slika nije dostupna Politička kriza Inzko: Dodik otvoreno krši Daytonski sporazum!

>> Dodik: Umjesto da se bavi svojom ulogom u Podravci, Mesić se bavi RS-om

Predsjednik Mesić ocijenio je u srijedu u razgovoru s njemačkim novinarima u Berlinu odnose Hrvatske sa susjednim zemljama dobrima, posebice s Crnom Gorom, te je kritizirao stanje u susjednoj Bosni i Hercegovini, za što je optužio političko vodstvo Republike Srpske, posebice njezina premijera Milorada Dodika. 'U Republici Srpskoj još ima onih koji misle da arhitektura granica u regiji nije završila te svako malo spominju referendum o odcjepljenju kojim žele završiti ono što je Milošević počeo', ustvrdio je hrvatski predsjednik te je pozvao Europu da to ne dopusti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene