Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAMJENA RUSKIH ENERGENATA

Energetski stručnjak za Dnevnik Nove TV: "Europska unija nema jasnu ideju vezanu za preporuke o štednji"

Neke države su već počele štedjeti. Kaska li Hrvatska po tom pitanju, za Dnevnik Nove TV rekao je energetski stručnjak Miro Skalicki.

"Treba pogledati širi kontekst. Mislim da Europska unija nema neku jasnu ideju vezanu za preporuke za štednju, a još manje vezano uz to kako zamijeniti energente koji dolaze iz Rusije", rekao je Miro Skalicki te dodao kako se mjere štednje vrlo brzo mogu provesti u svakom gradu i ustanovi, ne samo u Hrvatskoj, nego i Europskoj uniji.

Postavio je i pitanje koje su zapravo koristi od svega toga i kako se brzo sve može riješiti.

"Mislim da cijeloj ovoj priči treba dati ozbiljniji kontekst, jer zamijeniti energente iz Rusije nije stvar od nekoliko mjeseci nego projekt od tri, četiri ili pet godina, kako bi se našli ozbiljni izvori energenata koji bi dolazili u Europu, a time i u Hrvatsku", istaknuo je energetski stručnjak za Dnevnik Nove TV.

Tek nekoliko gradova kod nas odlučilo se za gašenje javne rasvjete. Zagreb najavljuje neke mjere. Na pitanje je li to kap u moru, Skalicki je kazao kako svatko može krenuti sa svojim načinom štednje, tu nisu potrebne duge procedure i odluke.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs jutrošnji sastanak oko eura Reporterka Dnevnika Nove TV pitala je neke naše političare štede li energiju, pogledajte što su joj odgovorili

Pročitajte i ovo Videozid o mjerama štednje plina - 1 PRIPREME ZA HLADNU ZIMU Kako europske zemlje provode štednju plina? Cilj je trošiti 15 posto manje, no dosad je prosječna potrošnja smanjena tek za oko pet posto

"Općenito mislim da se kasni. Kasni se i zbog uštede energije, ali ne samo to, nemojmo zaboraviti da je tu i utjecaj na okoliš. Puno toga u Zagrebu je trebalo biti napravljeno kroz prethodne godine. Ima puno ustanova u Zagrebu gdje zimi ne možete regulirati temperaturu, nego se to radi otvaranjem prozora", naglasio je Skalicki te dodao kako se ne radi samo o uštedi energije, nego je stvar i u zaštiti okoliša.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene