Dugotrajna suša ispraznila je seoske bunare u Đakovštini. Lokalni vatrogasci razvoze vodu cisternama.

Galerija Suša ispraznila bunare u Đakovštini - 1 Suša ispraznila bunare u Đakovštini - 2 Suša ispraznila bunare u Đakovštini - 3 +1 Suša ispraznila bunare u Đakovštini - 4

Dugotrajna suša ispraznila je seoske bunare u Đakovštini. Najteže je u Općini Levanjska Varoš u kojoj nekolicina naselja još nema vodovodnu mrežu pa njezini stanovnici ovise isključivo o bunarima.

Pomaže im lokalno Dobrovoljno vatrogasno društvo koje s cisternom od 7000 litara obilazi kućanstva te ih opskrbljuje vodom za sanitarne potrebe i stoku.

Posljedice suše Meteorolog pokazao zastrašujući fenomen: Suše su opasnije nego što mislimo

Posljedice suše u Lici - 2 Hoće li cijene proizvoda po kojem je Lika poznata odletjeti u nebo? Uzgajivač otkriva što bi sada jedino moglo pomoći

Općina je na raspolaganje stavila prirodni izvor u Breznici Đakovačkoj, gdje su organizirana dnevna dežurstva za pumpanje vode.

"Imamo stoke, neki ljudi više, neki manje. Ali općenito, voda nam je nestala. Vatrgoasno vozilo dostavilo je oko 7000 litara, to ću sad imati naredna tri do četiri dana", rekao je za Dnevnik Nove TV Andrija Franjić iz naselja Musić.

"Sad bi išli na nabavu cisterni. Tisuću, dvije litara da ljudima damo na korištenje da oni mogu tu vodu koristiti za svoje sanitarne potrebe u tim selima koja imaju veća gospodarstva i da im vatrgoasci redovno nadopunjuju", izjavio je za Dnevnik Nove TV Slavko Tidlačka, načelnik općine Levanjska Varoš.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju