Smijenjena ministrica Nada Murganić jedina je koja postaje bivša, a koja je došla na sjednicu Vlade u četvrtak. Na svojoj se posljednjoj sjednici u Banskim dvorima rasplakala.

Galerija


Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike u odlasku Nada Murganić drhtavim je glasom i sa suzama u očima održala posljednji govor na sjednici Vlade. 

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković: "Oni koji su nedavno tražili zatvaranje, sada žele potpuno otvaranje. E, pa ne možemo to tako. To tako ne ide" Milan Kujundžić na sjednici Vlade u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Nasmijao i Plenkovića: Ministar Kujundžić "objasnio" zašto je za Istru najbolje da je HDZ na vlasti

Prilikom dolaska na sjednicu bila je dobro raspložena, kao da joj je smjenom zapravo pao kamen sa srca, i unatoč manjoj nezgodi koja se dogodila pred Banskim dvorima.

''Obratila bih se ovom prilikom svojim kolegama u sustavu socijalne skrbi, hvala im na svemu što godinama rade'', počela je svoj govor Murganić. ''Na jedan tužan način je socijalna skrb javnosti prikazana kroz ove strašne tragedije, ali nažalost tada su i građani vidjeli koliko je taj sustav zahtjevan i koliko sam socijalni radnik ne može učiniti puno'', rekla je uskoro bivša ministrica kroz suze. Tapšanjem po ramenu tješio ju je kolega ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Murganić je dodala da je socijalne radnike razumjela jer je sve to s njima proživljavala. Zahvalila je Vladi na poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih.