Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekskluzivno: Mesić priznao da ga ljute Sanaderove reakcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ekskluzivnom intervjuu za Novu TV predsjednik Mesić potvrdio je da su došli prvi rezultati istrage o spornim tajnim računima. U rukama državnog odvjetništva su brojevi računa i svi transferi. Najveći broj navodno je pronađen u Mađarskoj i na Cipru. Govorio je i o sukobu s premijerom Sanaderom.

Predsjednik kaže kako ga ljute prepucavanja na relaciji Pantovčak - Markov trg.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić na konferenciji za novinare - 5 Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić dao intervju, komentirao i izbore u Hrvatskoj: "Ja mogu glasati" Slika nije dostupna Ekskluzivno: Mesić kamere Nove TV uveo na Titovu Vangu

'Mene ljuti što premijer od nekoga nešto čuje i reagira burno, a može samo uzeti telefon i pitati. Ti koji ga informiraju žele da on tako reagira. Valjda žele sukob između premijera i predsjednika. Ali i on to vrlo rado prihvaća', rekao je Stjepan Mesić. 

>> Mesić o Sanaderu: Bilo bi dobro da bude malo suzdržan

>> 'Predsjednikovi savjetnici prespavali su 18 godina'

>> Mesić: Ako Sanader želi nešto poručiti, neka se obrati meni, a ne mojim savjetnicima

>> Sanader odgovorio Mesiću na latinskom

Predsjednik kaže kako ni sam ne zna što se to događa kada su u pitanju oslobađanja u aferi Maestro.

'Ali evo stigli su prvi rezultati iz nekoliko zemalja i stigli su materijali te brojevi računa i zapisi o transferima. Taj će posao ipak krenuti. Meni se čini dobro', dodaje Mesić.

Predsjednik smatra kako premlaćivanja pojedinaca, koji ukazuju na državnu korupciju, za koja nitko ne odgovara nisu dobra preporuka za ulazak u EU. 

'I ja se jednim dijelom osjećam odgovornim. Pa zašto ja inzistiram da se to rješava? To je tučnjava s porukom: Ako mi ne daš taj hotel, ako mi ne daš taj privilegij da kršim zakon, mi ćemo te tući. Ako i dalje budeš takav mi ćemo te ubiti', naglašava Mesić. 

'Ja bih taj odgovor prepustio premijeru. Imam svoje mišljenje o tome, ali odgovor prepuštam premijeru', odgovara Mesić na pitanje treba li smjeniti ministra Rončevića.

'To ću reći tek na biračkom mjestu', odgovara Mesić na pitanje koga, od  četiri ponuđena imena koga vidi kao svog nasljednika: Ivu Sanadera, Zorana Milanovića, Vesnu Pusić ili Nadana Vidoševića.

A upitan bi li se prijavio na emisiju 'Trenutak istine' na Novoj TV, Mesić spremno odgovara:

'Ja sam uvijek na trenutku istine i uvijek govorim istinu'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene