Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader odgovorio Mesiću na latinskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader komentirao je u utorak u Bruxellesu kritike predsjednika Republike Stipe Mesića u vezi s prodajom Ine latinskom izrekom "nihil novi sub sole" (ništa novo pod suncem), kazavši da je Zakon o privatizaciji Ine donesen u vrijeme Vlade Ivice Račana i prvoga Mesićeva mandata.

"Ništa novo pod suncem. Zakon o privatizaciji Ine donesen je u vrijeme Vlade Ivice Račana i prvog mandata predsjednika Mesića i mi radimo ono što je u tom zakonu", rekao je Sanader zamoljen da komentira Mesićev govor na otvorenju Jesenskoga međunarodnog zagrebačkog velesajma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razlike u predsjedavanju Josipović se neće svađati s Crkvom i Slovencima Slika nije dostupna 'Egzorcisti' u akciji Ivo Josipović dobio Mesićeve obrve

>> Mesić opet po vladi: INA je naša zlatna koka, zašto je se odričemo? 

Predsjednik Mesić je u govoru na otvorenju 84. jesenskog međunarodnog velesajma istaknuo da stanje u hrvatskom gospodarstvu zabrinjava, da se nastavlja rast inozemnog zaduživanja, zapostavlja proizvodnja, a nastavlja se i rasprodaja "obiteljskog srebra", upitavši zašto se prodaje Ina zajedno sa svojim izvorima nafte, plina i vode, "tvrtki koja je prošle godine povećala dobit za nevjerojatnih 170 posto".

Upitan može li se zakon mijenjati, Sanader je odgovorio: "Naravno, ali ako je dobar, a pretpostavljam da je dobar, onda se ne treba mijenjati."

Sanader je zamjerio Mesiću što u svom govoru nije pozdravio ono što Vlada poduzima u suzbijanju inflacije. "Ekonomski pokazatelji su dobri, sigurno da je ono što mi radimo i što Vlada poduzima u ovom trenutku da smanji inflaciju nešto što je pozdravljeno od svih i ne znam zašto to danas nije pozdravljeno i na Velesajmu. Vjerojatno su govor pisali neki savjetnici, ali istrpit ćemo ih još godinu dana", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene