Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Josipović ekskluzivno je za Večernje vijesti Nove TV odgovorio na oštro priopćenje bivšeg predsjednika Mesića.


'Inače cijenim predsjednika Mesića kao političara pa sam malo i razočaran ovim tekstom koji je rukopis gospodina Jakića. U čemu je stvar? Svidjelo se to predsjedniku Mesiću ili ne, danas kroz Ustav i zakonska rješenja bivši predsjednik nema nikakva zaduženja pa se legitimno pitati ima li ured smisla. Ako sutra bude drugačije vjerojatno ću drukčije razmišljati. Danas kada veliki broj ljudi gladuje legitimno se pitati o potrebi ureda', rekao je presjednik Josipović ekskluzivno za Novu TV.

Vezani članci Peđa Grbin Kronologija raspada jedne stranke: "Oni kažu da je to novi početak, a možda je to početak kraja" Slika nije dostupna Mesić podupire Josipovića i tvrdi: Grabar Kitarović i Kujundžić ne mogu voditi Hrvatsku

Predsjednik Josipović se tu nije zaustavio nego je imao još nešto poručiti Mesiću.

'S druge strane kada bi bivši predsjednik imao neke ovlasti, onda bi svoje aktivnosti trebao koordinirati s onima koji imaju legitimnu dužnost da se brinu za interese države, mislim na Vladu i aktualnog predsjednika. Tada se ne bi događalo da te aktivnosti koje spominje predsjednik Mesić, razni susreti i konferencije, da one imaju neke neobične konotacije poput podrške Gadafiju. Žao mi je da predsjednik Mesić moju raspravu o mirovinama nije shvatio kao poziv na jedno konstruktivno razmišljanje o institucijama i njihovim odgovornostima i onome što želimo od pojedinih inistitucija', poručio je Josipović.

Nadam se da će doći vrijeme kada ćemo manje opterećeni ekonomskim problemima i postizbornim strastima moći razgovarati o nekim problemima, rekao je na kraju Josipović.

Mesić: Josipović smatra da država od njega nema što očekivati

Podsjetimo, prethodno je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić  reagirao na stav predsjednika Republike Ive Josipovića da bivši predsjednik ne bi trebao imati ured

Mesić smatra da je Josipović, 'plediranjem' za ukidanje Ureda bivšeg predsjednika to pitanje sveo na strogo osobnu razinu, decidirano izjavljujući kako njemu osobno taj Ured neće biti potreban i 'jasno sugerirajući kako nije potreban ni meni'.

Ne može, dodaje Mesić u priopćenju, komentirati predsjednikove tvrdnje kako njemu osobno nakon isteka mandata neće trebati ured, iz čega, ocjenjuje, nedvojbeno proizlazi da Josipović smatra kako država od njega nema što očekivati. Za sebe, pak, kaže da redovno kontaktira s predstavnicima političkog i gospodarskog života niza zemalja, da je u vezi s aktualnim i bivšim šefovima država, dobiva pozive da održi predavanja i sudjeluje na skupovima u inozemstvu, da ga posjećuju strani veleposlanici te da daje intervjue domaćim i stranim medijima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju