Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekološki incident: Raspuknula se cisterna bitumena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tvorničkom krugu tvrtke Modibit u Ozlju raspuknula se cisterna u koju je bilo utovareno 12 od planiranih 15 tona bitumena, koji se djelomično razlio asfaltnom površinom.

Incident je pod nadzorom i zasad nema opasnosti od onečišćenja okoliša, doznaje se od inspektorice zaštite okoliša Jadranke Grbinić.

Pročitajte i ovo Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!" Škola Drama u Beogradu Škola danima zataškavala slučaj prolivenog opasnog metala koji je pošpricao učenike

Načelnik PU karlovačke Nenad Kranjčec rekao je na mjestu događaja da se zahvaljujući zalijevanju cisterne hladnom vodom bitumen stegnuo pa se nisu izlile veće količine. 

Očevid koji je u tijeku pokazat će i uzroke napuknuća cisterne i količinu izlivenog bitumena, rekao je
Kranjčec .

Cisterna je vlasništvo tvrtke Zenit iz mjesta Svilajnac u Srbiji.
Bitumen se prevozi u takvim cisternama s grijačima. 

Da bi se mogao utovarivati i istovarivati, grije se na 160 do 170 Celzijevih stupnjeva, a skrutnjava se na oko 60 stupnjeva, rekao je vlasnik Modibita Vlado Rožić.

Hlađenje cisterne do te temperature stvrdnjavanja provodi Javna vatrogasna postrojba iz Karlovca. Postavljene su i brane da se izlivena količina ne može širiti u okoliš. Ako se stanje ne pogorša, tj. ako ne dođe do jačeg puknuća cisterne, štete po okoliš neće biti, rekao je Rožić.

Kako se doznaje od načelnika Kranjčeca, inspektorica Grbinić u međuvremenu je pozvala tvrtku Eko blic iz Petrinje, specijaliziranu za sanaciju onečišćenja, da očisti teren.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene