Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Eko udruga' protiv nasipavanja obale u Dramlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekološka udruga "Eko Kvarner" na konferenciji je za novinstvo u Rijeci upozorila na "ekološku opasnost od nasipavanja obale u Dramlju u duljini od 500 metara".

U dramaljskom ogranku "Eko Kvarnera" utvrdili su da bi to nasipavanje nedopustivo utjecalo na morsku obalu jer se time cijela dramaljska obala pretvara u umjetnu plažu.

Pročitajte i ovo Destinacija Hrvatska - 1 veliki skok cijena Ljetovanje u Hrvatskoj za Hrvate nedostižan san: "Iste su cijene ovdje i u Francuskoj" Bruna Fistanić, aktivistica ruši se Aktivistica o 20-godišnjoj borbi protiv bespravne gradnje u uvali Vruja: "To je borba s vjetrenjačama, nećete uspjeti"

Zbog utjecaja mora i odnošenja materijala, tu nasutu površinu trebalo bi stalno nadosipavati čime se samo povećava utjecaj na more, nasipavanjem se uništavaju i priobalni izvori slatke vode, a dobiva se obala koja je turistički neatraktivna i ekološki odbojna, tvrde u udruzi.

Glasnogovornik dramaljaskog ogranka Ante Franulović rekao je da se udruga ne protivi uređenju plaža, ali da se to može izvesti i na druge načine, kao što je izgradnja šetnica, uređenje infrastrukture ili postavljanje pontona za kupače ako je plaža nedovoljno prostrana.

Biolog mora Marcelo Kovačić iz riječkog Prirodoslovnog muzeja u svom stručnom mišljenju o nasipavanju istaknuo je da se načelno protivi svakom nasipavanju te da je neprihvatljivo uništiti biološku raznolikost tog područja bez prethodnog istraživanja.

Predsjednik Savjeta udruge Vjeran Piršić ustvrdio je da se ovakvim nasipavanjima građevinski lobi besplatno rješava materijala nastalog iskopima, a na crikveničkom području velike količine iskopanog materijala pojavit će se početkom radova na autocesti od Rijeke prema Žutoj Lokvi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene