Dok nezapamćena bura hara obalom, ekipa Crometea iz prve je ruke snimila kako izgledaju udari od gotovo 200 kilometara na sat.

Galerija


Orkanska bura u srijedu i četvrtak gotovo je u potpunosti odsjekla Dalmaciju od ostatka zemlje. Zatvorene su brojne ceste, vjetar je prevrtao šlepere, trgao fasade, a u Solinu je tanker završio na stijenama. Vatrogasci diljem zemlje izašli su na stotine intervencija

Vezani članci Zagonetni muškarac s kišobranom Vrijeme će idućih dana biti sve samo ne stabilno: Red kiše, red sunca, red snijega... Jadran čeka i nova stara nevolja Miro Kovač "Opcija za promjene" na turneji Dalmacijom: Kovač u Solinu Plenkoviću prigovorio zbog neprovođenja reformi i pogrešne ideologije

Ekipa Crometea odlučila je u četvrtak snimiti kako bura izgleda iz prve ruke. Suočili su se s udarima od 194 kilometara na sat. 

"Datum je 5. veljače. Najjača bura ove zime. U prvom navratu ekipa je izmjerila udare bure od 190 kilometara na sat. Kao što se vidi, moraju se držati da ih ne odnese. Što ne znači da ih svejedno neće odnijeti. Ne pokušavajte ovo kod kuće", čuje se na snimci.

Video objavljen na portalu Dalmacija danas i na njihovu kanalu na YouTubeu snimljen je iznad Dubaca kod Makarske. Od sinoć do danas u podne pogledan je više od 10.000 puta.