Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo bez komentara

EK još nije dobila hrvatski odgovor o 'Lex Perković'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija još nije zaprimila odgovor Ministarstva pravosuđa vezano za zakon o europskom uhidbenom nalogu te ako ga ne zaprime u roku poduzeti će određene mjere prema Hrvatskoj.

Europska komisija još nije primila odgovor hrvatskog Ministarstva pravosuđa vezano za zakon o europskom uhidbenom nalogu, potvrdila je u srijedu glasnogovornica EK-a, a u tom ministarstvu istodobno nisu željeli komentirati korespondenciju s Komisijom.

'Ne, do danas ga nismo primili', rekla je u telefonskom razgovoru Mina Andreeva, odgovarajući na upit je li EK s današnjim danom primila pismo koje u Bruxelles po zahtjevu Komisije treba stići do 23. kolovoza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Lex Perković' Reding: Još nema kompromisa s Hrvatskom Slika nije dostupna Miljenić bez komentara Ministarstvo pravosuđa: O europskom uhidbenom nalogu sve je već rečeno

>>Hrvatskoj curi vrijeme: Što će odgovoriti Europi?

U Komisiji se neslužbeno doznaje da će se, ako pismo ne dođe u roku, poduzeti određene mjere prema Hrvatskoj, ali o njima tek treba odlučiti.

U Ministarstvu pravosuđa u srijedu nisu željeli komentirati slučaj, rekavši da 'ne komentiraju korespondenciju s Komisijom'. Neslužbeno se doznaje da hrvatske vlasti još nisu uputile odgovor u Bruxelles.

EK je dala Hrvatskoj rok do 23. kolovoza da odgovori na pitanje kada planira uskladiti hrvatski zakon o europskom uhidbenom nalogu s europskim zakonodavstvom.

Hrvatska je krajem lipnja donijela zakon, kolokvijalno nazvan 'Lex Perković' kojim primjenu europskog uhidbenog naloga ograničava na zločine počinjene poslije kolovoza 2002.

Europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding je u pismu hrvatskom ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću koncem srpnja napisala kako ono što je Hrvatska učinila 28. srpnja, usvajanjem amandmana na zakon o europskom unidbenom nalogu, nije u skladu s europskim zakonodavstvom te da to treba ispraviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene