Divljaju korona brojke u Dalmaciji. U Zadru je otvoren dodatni COVID odjel, a iz bolnice kažu da to sa sobom donosi reorganizaciju rada. Što to znači za ostale pacijente doznala je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić koja je razgovarala s voditeljem jedinice intenzivnog liječenja u Zadru, Edijem Karucom.


Bolnica je bila primorana na reorganizaciju rada, virus se probio i na neke odjele, što to znači za pacijente koji se ne liječe od korone, već od nekih drugih bolesti, pitala je Jurišić.

"Imamo određeni broj liječnika, određeni broj medicinskih sestara i ostalih zdravstvenih radnika. Ako otvaramo nove odjele i hospitaliziramo veći broj bolesnika onda dio naših djelatnika moramo preusmjeriti da rade na tom odjelu. Time su automatski nedostupni na svom matičnom odjelu i ne možemo odraditi toliko posla koliko bi trebali", rekao je liječnik.

To za sad ne znači odgodu pregleda i operacija.

Vili Beroš Beroš najavio mobilizaciju zdravstva: "Radi se na aktiviranju Arene, treba povećati broj kreveta"

"Zadnjih mjesec dana smo čak povećali broj zahvata. Čak sad radimo u popodnevnoj smjeni, da bi nadoknadili sve ono što kroz ovih godinu dana nismo uspjeli", rekao je i dodao kako nastavljaju u tom tempu te se nada da to neće morati smanjiti.

Karuc kaže kako koronavirus cijelo vrijeme ulazi u odjele bolnice, ali to nije zabrinjavajuće jer "odmah reagiramo po svojim smjernicama, po protokolima, nastojimo to odmah zaustaviti i ograničiti".

Od šest ljudi na respiratoru u zadarskoj bolnici, jedna osoba je cijepljena i ona je na neinvazivnoj ventilaciji. "Oko 90 posto bolesnika u našoj bolnici nije cijepljeno", rekao je liječnik.

Zoran Milanović u Delnicama Milanović protiv online nastave: ''To nema smisla. Djecu treba cijepiti''

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije je 176 novozaraženih, zaključila je reporterka.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju