Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u županiji 176 novozaraženih

Edi Karuc o koronavirusu u Zadru: "Oko 90 posto bolesnika u našoj bolnici nije cijepljeno"

Divljaju korona brojke u Dalmaciji. U Zadru je otvoren dodatni COVID odjel, a iz bolnice kažu da to sa sobom donosi reorganizaciju rada. Što to znači za ostale pacijente doznala je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić koja je razgovarala s voditeljem jedinice intenzivnog liječenja u Zadru, Edijem Karucom.

Bolnica je bila primorana na reorganizaciju rada, virus se probio i na neke odjele, što to znači za pacijente koji se ne liječe od korone, već od nekih drugih bolesti, pitala je Jurišić.

"Imamo određeni broj liječnika, određeni broj medicinskih sestara i ostalih zdravstvenih radnika. Ako otvaramo nove odjele i hospitaliziramo veći broj bolesnika onda dio naših djelatnika moramo preusmjeriti da rade na tom odjelu. Time su automatski nedostupni na svom matičnom odjelu i ne možemo odraditi toliko posla koliko bi trebali", rekao je liječnik.

To za sad ne znači odgodu pregleda i operacija.

Pročitajte i ovo Vili Beroš BOLNICE POPUNJENE Beroš najavio mobilizaciju zdravstva: "Radi se na aktiviranju Arene, treba povećati broj kreveta"

"Zadnjih mjesec dana smo čak povećali broj zahvata. Čak sad radimo u popodnevnoj smjeni, da bi nadoknadili sve ono što kroz ovih godinu dana nismo uspjeli", rekao je i dodao kako nastavljaju u tom tempu te se nada da to neće morati smanjiti.

Karuc kaže kako koronavirus cijelo vrijeme ulazi u odjele bolnice, ali to nije zabrinjavajuće jer "odmah reagiramo po svojim smjernicama, po protokolima, nastojimo to odmah zaustaviti i ograničiti".

Od šest ljudi na respiratoru u zadarskoj bolnici, jedna osoba je cijepljena i ona je na neinvazivnoj ventilaciji. "Oko 90 posto bolesnika u našoj bolnici nije cijepljeno", rekao je liječnik.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović u Delnicama ''To neće pomoći'' Milanović protiv online nastave: ''To nema smisla. Djecu treba cijepiti''

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije je 176 novozaraženih, zaključila je reporterka.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene