Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Dio dućana u Hrvatskoj počeo je s dvojnim iskazivanjem cijenama - u kunama i eurima. Ta promjena zbunila je neke građane, koji su pomislili da se radi o akcijskim cijenama.


Neki dućani u Hrvatskoj već su počeli s dvojnim iskazivanjem cijena. Među njima je i KTC, koji je od četvrtka krenuo s takvim iskazivanjem.

"Krenula je izmjena cijena i na karticama za cijene u trgovinama te će u zakonskom roku i to biti iskazano. Rok za dvojno isticanje cijena je 5. rujna, ali se KTC odlučio za dvojno iskazivanje ranije kako bi kupcima omogućio što lakšu prilagodbu na novu valutu.

U sklopu priprema za ulazak Hrvatske u eurozonu od 1. siječnja iduće godine jedna od obveza trgovaca je dvojno iskazivanje od 5. rujna ove godine te je na Vijeću ministara EU-a donesen fiksni tečaj konverzije kune u euro", pojasnili su iz KTC-a.

Ilustracija Hrvatskoj porastao rejting zbog ulaska u eurozonu: S&P upozorava na tri rizika za javne financije RH

Vladimir Duvnjak - 2 Energetska kriza i najavljene redukcije u Njemačkoj: "Ljudi su zabrinuti što će biti na jesen"

Jedan je kupac natrpao kolica sladoledom misleći da je na akciji, piše Danica.hr. Problem je nastao na blagajni. "Ali, to vam je cijena u eurima, ne u kunama", rekla mu je blagajnica, nakon čega je kupac vratio sladoled.

Taj sladoled iznosi oko 1,70 eura, odnosno oko 12 kuna.

Podsjetimo, Hrvatska je ušla u eurozonu, a poznat je i službeni tečaj konverzije - 7,53450 kuna za 1 euro.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju