Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

nevojničko ponašanje

Drogirali se hrvatski vojnici u Litvi, slijedi im kazna: "Već u prvoj misiji osramotili su Hrvatsku pred partnerima"

Droga u Hrvatskoj vojsci! Zbog povrede vojne stege dvojica pripadnika bit će vraćena iz Litve u Hrvatsku, udaljena iz službe i bit će proveden stegovni postupak.

Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi, u nedjelju, 16. veljače 2020. prilikom testiranja utvrdili su prisutnost nedopuštenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a, koji će odmah biti vraćeni u Hrvatsku, priopćio je MORH.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Donjem Dragonošcu - 4 Izvan službe Tragedija u predgrađu Zagreba: Poginuo pripadnik Počasno-zaštitne bojne, oglasio se MORH Ilustracija Nisu MiG-ovi Ovo bi vas moglo uznemiriti: U dijelu Zagreba čut će se eksplozije, MORH objasnio o čemu se radi

Radi se o vojnicima koji su u Litvi od 6. veljače, što znači da su se odmetnuli vrlo brzo nakon dolaska.

Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske bit će proveden stegovni postupak i bit će udaljeni iz službe.

Pripadnici hrvatske vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika konzumirala opojne droge, a prema izjavama te dvojice pripadnika, nedopuštena sredstva su nabavili i konzumirali prilikom odobrenog izlaska iz vojarne.

Naglašavaju da je u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, zlouporabu svih nedopuštenih sredstava, alkohola i droga, a svako takvo nezakonito ponašanje i svako odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira i oštro osuđuje.

Sve prati i reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov. 

"Što god da su konzumirali, i najmanja količina opijata koja je utvrđena u njihovoj krvi ne tolerira se. Sada su na putu kući, protiv njih će biti pokrenut stegovni postupak i bit će udaljeni iz službe", rekla je Pezo. 

"Nisu izdržali ni 10 dana"

"Da stvar bude gora, nisu izdržali ni 10 dana. Toliko se, naime, nalaze u Litvi, gdje je Hrvatska u NATO misiji koja traje šest mjeseci poslala 188 vojnika. Inače, dvojici vojnika (30, 26 godina), koji su hrvatske boje osramotili pred NATO partnerima, ovo je prva takva misija. Jedan vojnik u sustavu je od 2017., drugi od 2015. Njihovi nadređeni poručuju kako neće tolerirati ovakvo nevojničko ponašanje i odstupanje od vojne stege. Ovo nije ni jedini problem za hrvatske vojnike u misijama: 12-orica njih cijepljeni su u Kabulu jer ih je izgrebao pas lutalica pa su, prevencije rad, cijepljeni protiv bjesnoće koja je na tom području učestala pojava", izvijestila je Pezo. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene