Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traga se za četvrtim

Predao se dvojac: Nakon više od mjesec i pol u bijegu muškarci koje je policija tražila zbog ranjavanja u Splitu sami se predali u zatvor na Bilicama

Zatvor u Splitu, arhiva
Zatvor u Splitu, arhiva Foto: Josko Ponos/Cropix
Dvojica bjegunaca optuženih za ranjavanje Josipa Čubelića predala su se u zatvor na splitskim Bilicama. Treći osumnjičenik predao se već ranije, dok se za četvrtim i dalje traga.

Dvojica od četvorice bjegunaca traženih zbog ranjavanja Josipa Čubelića (36) u Splitu predali su se policiji u Splitu nakon više od mjesec i pol bijega. Jerko Radić (44) i Ante Varnica (42) došli su, naime, direktno u zatvor na Bilicama, budući da im je otprije bio određen istražni zatvor dok su bili u bijegu. Osumnjičeni su za sudjelovanje u pokušaju ubojstva početkom travnja na splitskim Skalicama.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Stravičan napad u Kaštelima nove snimke napadača Susjeda opisala kako je izgledao napad u Kaštelima, mještani u šoku: "Čula sam pucanj, mislila sam da su petarde", "Terorizirao je ljude"

"Protiv njih je ranije nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su ostvarili obilježje kaznenog djela Ubojstvo u pokušaju dana 11. travnja 2023.godine na području Splita i određen im je istražni zatvor", priopćili su iz PU Splitsko-dalmatinske.

U istražnom zatvoru nalazi se treći osumnjičenik Alen Radić (21), dok se za posljednjim osumnjičenikom, Nenadom Petrakom još uvijek traga.

Podsjetimo, Josip Čubelić propucan je 11. travnja u 15:50 ispred ambulante. Istu večer policija je pokrenula potragu te objavila fotografije četvorice osumnjičenika. Prvi se, nakon dva dana, predao Alen Radić koji je priznao da je on pucao. Prijavljen je za umiješanost u pokušaj ubojstva, ali i za prodaju opojne droge jer je prilikom pretrage njegove kuće u Solinu nađeno 75 grama marihuane te manja količina kokaina i hašiša.

Svoj četvorici određen je istražni zatvor jer su tada trojica bila u bijegu, pa se strahovalo od mogućnosti utjecaja na svjedoke ili novog napada na Čubelića, koji se nalazio na liječenju u KBC-u Split gdje je operiran odmah nakon ranjavanja i pušten na kućnu njegu.

Čubelić za vrijeme saslušanja nije želio otkriti tko ga je upucao, a policija sumnja da se radi o razračunavanju dviju sukobljenih skupina s obzirom na to da je Čubelić u trenutku napada nosio pancirku, prenosi Jutarnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene