Novac, Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Novac, Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Dvije trećine ispitanika u anketi portala MojPosao izjavilo je da im poslodavci ne isplaćuju uskrsnice, a trećina očekuje da će od poslodavca za Uskrs dobiti bonove za kupovinu ili financijsku nagradu.


Portal MojPosao objavio je u ponedjeljak rezultate ankete prema kojoj se dvije trećine zaposlenih, njih 67 posto, izjasnilo da im poslodavci ne isplaćuju uskrsnice.

Vezani članci Milan Kujundžić (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 2 Kujundžić: ''Vjerujem da će Vlada pronaći način da podigne plaće u zdravstvu. Moramo zadržati liječnike i sestre'' Radnici iz Indije (Foto: Dnevnik.hr) Radna snaga stigla nam i iz Indije, dio zarade šalju obiteljima: ''Posao je dobar, ali hrana vam nije dobro začinjena"

"Najčešće jer je takva politika tvrtke, koja ne isplaćuje niti božićnice, iako ima i onih koji izjavljuju kako božićnice dobivaju, ali ne i uskrsnice", navodi MojPosao.

Od 33 posto ispitanika koji su izjavili da očekuju uskrsnice, kod 51 posto najčešće se radi o bonu za kupovinu, a prosječna vrijednost bona koji očekuju iznosi 586 kuna.

Među ostalima koji očekuju uskrsnicu, 46 posto ih očekuje financijsku nagradu u prosječnom iznosu od 1576 kuna, dok je tri posto ispitanika izjavilo da dobiju gotove proizvode u prosječnom iznosu od 851 kunu. (Hina)

U Njemačku se iselila gotovo četiri Osijeka: Objavljene službene brojke, pogledajte koliko im je lani stiglo Hrvata