Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je marina?

Dugi Rat: Pokraj pješčane plaže zatvorena tvornica godinama zagorčava život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovih dana Kaštelani prosvjeduju strahujući od otrovnog dima iz tvornice Cemex, a s druge strane Splita, u Dugom Ratu, mještani se bune zbog prašine iz zatvorene tvornice ferolegura.

Tvornica je porušena, u sanaciji se iz mora iskapaju tone i tone troske. Nakupila su se cijela brda pa jedni traže da se to hitno ukloni, a drugi bi rado zadržali radno mjesto na poslovima sanacije. Na poznatoj plaži Duće uz Dugi Rat i danas se uživalo. Kristalno more, raj za kupače I turizam.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima

A odmah iza ugla apokaliptičan prizor ,porušena tvornica ferolegura Dugi Rat. Strani kupci tvornice srušili su je, najavili sanaciju tla pa gradnju hotela i marine za jahte.No, hoteli su izgleda još daleko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene