Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjecaj na okoliš

Dubrovnik: Počela javna rasprava o projektu golf parka na Srđu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku je počela javna rasprava o projektu golf parka na Srđu.

Ovoga puta rasprava se odnosi na studiju utjecaja na okoliš budućeg sportsko-rekreacijskog centra, koji je podijelio dubrovačku javnost. Dok jedni tvrde kako bi projekt vrijedan 950 milijuna eura pokrenuo cijelo dubrovačko gospodarstvo, drugi smatraju kako se iza svega krije apartmanizacija i prodaja nekretnina.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Slika nije dostupna Trakavica duga 16 godina Golf na Srđu opet dobio zeleno svjetlo: "Iznenađuje nas eksplicitno ignoriranje volje suda"

Građanske udruge, koje se godinama protive projektu, najavile su kako će zatražiti objašnjenje svih spornih dijelova projekta, dok investitori tvrde; u odnosu na prije, projekt je bitno izmijenjen.

>>
ANIMACIJA Najveća investicija u Hrvatskoj koja čeka zeleno svjetlo!

'Smanjenje izgradnje u odnosu na ono što sve najviše zanima, komercijalne sadržaje, odnosno vile i apartmane, iznosi 25 do 30 posto, ovisi kako se računa i povećan je broj javnih sadržaja', rekao je Ivan Kusalić iz 'Razvoj-golfa'.

Đuro Capor iz udruge 'Srđ je naš' je rekao kako smatra da su u njima i dalje sadržane brojne nezakonitosti. 'Mislim da će reagirati opravdanim kritikama, na račun izrađivača studije, na račun grada Dubrovnika koji je takvu studiju podržao, smatramo da su u njima i dalje sadržane brojne nezakonitosti i manipulacije', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene