Teško je nabrojiti koliko smo puta radili priče o megalomanskoj gradnji u Dubrovniku, a isto se toliko puta gradska vlast opravdavala lošim postojećim GUP-om. No pročelnica za izdavanje dozvola dala je ostavku, a iz Grada sada tvrde da će ići u reviziju. Građani uz sve to nemaju povjerenja u ono što se gradi oko njih, a inspektori ne izlaze na teren.

Galerija


Na dubrovačkim gradilištima opet dolazi do negodovanja. Naime, stanari Solinske ulice tvrde da se gradi mimo zdrave pameti.

Vezani članci Brojenje novca Pravnik koji je prijavio Josipu Lisac zbog izvedbe himne kazneno prijavljen: Bolesnog muškarca oštetio za više od 2,5 milijuna kuna Aktivna Hrvatska - 1 Dubrovnik vježba na tvrđavi Sv. Ivana uz Aktivnu Hrvatsku i Lukreciju Dragić

"Oni su postavili zaštitnu mrežu, ali to ništa ne pomaže. Ja živim tamo na trećem katu, kamen mi je doletio u kuću, prvi dan dva. Drugi dan susjedima isto tako", rekla je Ivančica Kalanj.

Kažu da im investitor, unatoč pravu služnosti, planira onemogućiti ulaz u zgradu. Investitor pak poručuje da se sve radi po zakonu, a pitanje služnosti i pristupa zgradi nije i neće biti upitno. Sve ovo moglo bi se brzo riješiti, ali građevinski inspektori ni 10 dana nakon prijave nisu izašli na teren, pa se stanari i investor mogu loptati riječima.

Aktualna gradska vlast posljednje dvije godine zbog megalomanske i ponekad sulude gradnje u Dubrovniku lopta se i vadi na postojeći GUP. No nešto je prelilo čašu pa se sada najavljuju revizije unutar odjela.

Sve to pokreće se nakon ostavke pročelnice za izdavanje građevinskih dozvola Silve Vlašić. Kao razlog navela je da se ne može više nositi s teretom loših odredbi GUP-a i megalomanske gradnje. Nakon 12 godina izdavanja dozvola javnost se pita kako da je sada progledala, a njezin nasljednik Zdenko Medović priznaje da je pogrešaka bilo.

"Mi ćemo se potruditi da ne ponovimo greške koje su se dogodile, a činjenica je da se neke stvari ne smiju ponoviti", rekao je Medović.

No pitanje je zašto je aktualna gradska uprava žmirila sve ovo vrijeme i tko će za to odgovarati. Pitanje je i kako bi građani trebali imati povjerenja u ono što se događa oko njih. Jedino je jasno da je za neke intervencije prekasno i da je prostor uništen.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr