Ali treba biti pošten i reći zbog čega je zapravo Dubrovnik Britancima povoljan.


Dubrovnik je grad koji se zbog svoje ljepote ne smije zaobići. Tako ga hvale mediji. Ali Dubrovnik je, tvrde britanski turisti, i jedan od najjeftinih gradova u Europi za provod.

Vezani članci Potres kod Dubrovnika Potres magnitude 4,1 pogodio dubrovačko područje: "Probudio me, dosta se osjetio!", "Prvo lagani huk pa je dobro zatreslo" Joško Cebalo Dubrovačka županija priprema strože mjere, nastava se seli online

Ian i Julija u Dubrovniku će provesti dva tjedna! 'Sada idemo na zidine i u staru gradsku jezgru, a za dva dana na izlet na Mljet', rekao nam je Ian.

Britanski par naglašava, odmor u Dubrovniku nije skup! 'U usporedbi s drugim mjestima u Europi, cijene su više nego prihvatljive', tvrdi Ian.

Britanski mediji izračunali su da je za vikend u Dubrovniku potrebno 140 funti, odnosno manje od 1500 kuna, što je Dubrovnik smjestilo na šesto mjesto najjeftinijih vikend odredišta u Europi.

Susjedi nam tradicionalno ostaju vjerni

'Cijene su vrlo razumne, a ovo je pravo vrijeme, nema gužvi', kaže Britanac Darrick.

'Ne, uopće nije skupo, pogotovo ako usporedite s Londonom', kaže Britanka Victoria.

Ugostitelji tvrde, cijene smo maksimalno prilagodili kako bi i zimi imali posla.

'Mi smo se prilagodili cijenama i tržištu tako da mi ljeti idemo s cijenama dosta gore, a zimi padamo dolje, skoro na granici rentabiliteta, uključujući ne samo ugostitelja, nego i hotelijere', rekao nam je ugostitelj Ivo Rudenjak.

Tajni gosti haračili obalom: Svaki treći turist prođe bez osmijeha domaćina

Dubrovnik je tijekom zime dva puta tjedno zračnim putem bio povezan s Londonom

'Sve aktivnosti koje smo provodili u Londonu, a nisu bile male, i zaista jesu bile kontinuirane, su se pokazale opravdane. Jer činjenica je da je izvan razdoblja glavne turističke sezone u Dubrovniku kroničan nedostatak dolazaka', rekao nam je Roko Tolić, direktor ZL Dubrovnik.

Na sreću već od idućeg tjedna počinje podsezona, a s njome i sve veći broj letova.

A sviđa li se ta reklama Dubrovčanima koji ga vide kao grad za elitni odmor? Na ovo pitanje odgovara reporter Nove TV Vicko Dragojević:

'Dubrovčanima ne smeta titula najjeftinijih. Svi su se ove zime nekako prilagodili britanskim gostima. Ali treba biti pošten i reći da je Dubrovnik Britancima povoljan jer je funta u odnosu na euro nikad jača. Dok je tako Dubrovnik će Britancima biti itekako povoljan.

Ove godine bi Britanci mogli dolazit u Dubrovnik kao nikad ranije. Naime, Dubrovnik postaje ukrcajna luka što znači da će Britanci upravo iz dubrovačke luke počinjati i završavati svoje putovanje s kruzerom. Tako će od početka svibnja idućih 25 tjedana 6 aviokompanija iz 6 britanskih gradova u Dubrovnik dovoditi goste koji će krenuti na svoje putovanje. Pa kad se već uzima toliki novac i ta titula najjeftinijeg nije tako loša.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook