Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvojica sudaca kažnjeni

DSV odgodio odluku o sucu Milanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno sudbeno vijeće danas je ukorilo dvoje općinskih sudaca zbog neurednog obnašanja dužnosti, a još dvojicu je zbog istog razloga kaznilo oduzimanjem jedne trećine plaće kroz šestomjesečno razdoblje.

Najblažom mogućom kaznom ukorom stegovno su kažnjeni kutinski sudac Branko Krančević i sutkinja u Krapini Sanja Leskovar-Hostić, dok će šest mjeseci manju plaću primati šibenski općinski sudac Živko Pašara i Zlatko Kajtar iz Belog Manastira. Riječ je o najtežoj novčanoj stegovnoj kazni.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović gošća Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Promjene u pravosuđu Ivana Petrović o otporu sudaca prema objavi imovinskih kartica: "Svatko se češe tamo gdje ga svrbi..." Slika nije dostupna "IZGUBLJENO POVJERENJE U PRAVOSUĐE" Petrov odrješit: "HDZ-ova reforma pravosuđa je PR dokument, ovi su prijedlozi ispod svakog kriterija i nedostojni struke"

S obzirom na pravno shvaćanje Ustavnog suda da ovlašteni podnositelj zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka ne može biti vršitelj dužnosti predsjednika suda, jer nije riječ o obavljanju poslova sudske uprave, DSV je odbacio zahtjeve za pokretanje stegovnih postupaka protiv trojice općinskih sudaca, Miroslava Kedmeneca iz Čakovca, Zorana Plešea iz Gline i Marka Rogulje iz Vukovara.

Ustavni je sud navedeno pravno stajalište zauzeo krajem ožujka u odluci kojom je ukinuta odluka DSV-a o stegovnoj odgovornosti zagrebačke općinske sutkinje Silvije Sunčane Stubičar.

DSV je ranije na današnjoj sjednici odgodio odlučivanje o stegovnoj odgovornosti gospićkog županijskog suca Branka Milanovića za kojega se traži razrješenje zbog neurednog obnašanja dužnosti, odnosno velikog broja presuda koje mu je ukinuo Vrhovni sud.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene