Obavijesti Video Pretražite Navigacija
petero kandidata odustalo

Bitanga, Turudić i Petö Kujundžić među novoizabranim sucima Visokog kazenog suda

Državno sudbeno vijeće (DSV) razgovaralo je sa 17 kandidata nakon što je petero odustalo, a od tih 17 odabralo je 11 najboljih za novoosnovani Visoki kazneni sud.

Novoosnovani Visoki kazneni sud dobio je i suce. To su Marijan Bitanga, Ivan Turudić, Tanja Pavelin, Sanja Katušić-Jergović, mr. sc. Ljiljana Stipišić, dr. sc. Lana Petö Kujundžić, Snježana Hrupek-Šabijan, Željko Horvatović, Tomislav Juriša, Marija Balenović i Sanda Janković.

Izbor novih sudaca Visokog kaznenog suda možda će dovesti i do još jedne nevjerojatne situacije u hrvatskom pravosuđu, o čemu je u četvrtak izvijestio Dnevnik Nove TV. Najveći sudski procesi mogli bi se vratiti na početak. Prijeti to suđenju Branimiru Glavašu i suđenju optuženima za odavanje podataka iz uskočkih istraga, jer su predsjednici sudskih vijeća u ta dva slučaja sad izabrani kao suci Visokog kaznenog suda.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) "To je splet loših okolnosti" Na pomolu apsurd u hrvatskom pravosuđu: Zbog prijave predsjednica sudskih vijeća, suđenja za Fimi mediju i Branimiru Glavašu mogla bi opet na početak

Pročitajte i ovo Sudnica (Foto: Dnevnik.hr) Nova pravila debelo kasne Apsurdna situacija na natječaju za Visoki kazneni sud: Suci ocijenjeni prema nevažećim pravilima, a ministar tvrdi - to nije protuzakonito

Tanja Pavelin je predsjednica sudskog Vijeća koje sudi Branimiru Glavašu za ratne zločine u Osijeku, dok je Tomislav Juriša predsjednik vijeća na suđenju optuženima za odavanje podataka iz uskočkih istraga.

Njih je odabralo Državno sudbeno vijeće (DSV), koje je u srijedu vodilo razgovore s kandidatima.

Razgovori su obavljeni s ukupno 17 od 21 kandidata, nakon što je još petero sudaca koji su ostvarili pravo na razgovor - odustalo od natječaja. Nakon što je DSV danas obavio razgovore s preostala četiri kandidata, službeno je objavljeno tko su suci.

Inače, natječaj je bio raspisan za ukupno 15 sudaca, a DSV je izabrao njih samo 11.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene