Gabrijela Žalac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Gabrijela Žalac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je 10. srpnja 2019. odbacilo kaznenu prijavu protiv Gabrijele Žalac zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.


Ministrica regionalnog razvoja je 9. ožujka 2019. oko 10:00 u Vinkovcima, skrivila prometnu nesreću. Naletjela je na djevojčicu (10) i teško je ozlijedila. Dijete je nakon nesreće prevezeno u bolnicu u Vinkovcima odakle je zbog prijeloma desne potkoljenice prebačeno u bolnicu u Osijeku. Doznalo se nakon toga da ministrica nije imala ni važeću vozačku dozvolu.

Vezani članci Teška nesreća kod Zadra - 5 Dirljiv oproštaj škole od poginulih mladića: "Tek što smo vas ispratili iz škole, a sad se moramo zauvijek oprostiti" Gabrijela Žalac (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Žalac o mogućem podizanju optužnice protiv nje: "Ništa ne očekujem, neka DORH i policija rade svoj posao"

Policija je potvrdila da ministrica nije vozila pod utjecajem alkohola niti je prekoračila dozvoljenu brzinu.

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je provelo izvide, da bi potom 18. ožujka 2019. zaprimilo i kaznenu prijavu jedne političke stranke.

"Na temelju tako prikupljenih podataka, državno odvjetništvo je provelo i istraživanje, tijekom kojeg je pribavljena relevantna medicinska dokumentacija, karton vozača službene evidencije Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a provedene su i dokazne radnje ispitivanja svjedoka i osumnjičenice, kao i dokazna radnja kombiniranog sudsko-medicinskog i prometnog vještačenja", stoji u priopćenju DORH-a

Zaključili su da ne postoji osnovana sumnja da je vožnjom prekršila Zakon o sigurnosti na cestama, kao niti da je vožnja bez vozačke dozvole uzrokovala nesreću", kažu dalje u DORH-u. 

Nakon što su mediji otkrili da je ona sudjelovala u nesreći, Žalac se ispričala javnosti. Nekoliko dana poslije otkrila joj se afera o tajanstvenom Mercedesu. A pisalo se i o njezinoj kumi koja je pijana skrivila nesreću, a zatim pobjegla.