Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fešta u Dubrovniku

Stigli i Kovač, Stier i Penava: Državni vrh na proslavi blagdana svetog Vlaha

Dan grada Dubrovnika
Dan grada Dubrovnika DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dan grada Dubrovnika Dan grada Dubrovnika Foto: DNEVNIK.hr +0 Dan grada Dubrovnika Galerija 1/2 >>
Dubrovnik obilježava Dan grada i blagdan sv. Vlaha. Tim povodom na jugu Hrvatske boravi državni vrh i mnoga viđena politička lica.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvuju povodom Dana grada i blagdana sv. Vlaha na misi u katedrali Velike Gospe, a nakon toga bit će održana procesija ulicama grada Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u u Dubrovnik su na obilježavanje Dana grada i blagdana sv. Vlaha stigli i Miro Kovač, Davor Ivo Stier te vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji su nedavno najavili pohod na vrh HDZ-a.

Podsjetimo, premijer Plenković u Dubrovniku je od nedjelje. Na večeri od Kandelore uz njega su, u nedjelju navečer, bili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ovogodišnji laureati, festanjuli i brojna poznata lica iz političkog i javnog života Dubrovnika.

Na svečanoj sjednici dubrovačkoga Gradskog vijeća premijer Plenković rekao kako je u Dubrovniku ostvarena sinergija ambicije Grada i Vlade RH u operativnoj i projektnoj suradnji, ponajprije u korištenju sredstava Europske unije.

Odgovarajući na pitanja novinara, kritizirao je izabranog predsjednika Zorana Milanovića. Odgovorio je na Milanovićeve prozivke što nije u subotu prisustvovao otvorenju Europske prijestolnice kulture u Rijeci. Plenković je kazao da ne zna zašto se Milanović uopće miješa prije stupanja na dužnost.

Kritizirao je i okupljene novinare, kojima je poručio: "Moj je posao da radim, ali je vaš posao da prenosite ono što je relevantno za građane."

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene