Dubrovnik obilježava Dan grada i blagdan sv. Vlaha. Tim povodom na jugu Hrvatske boravi državni vrh i mnoga viđena politička lica.

Galerija


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvuju povodom Dana grada i blagdana sv. Vlaha na misi u katedrali Velike Gospe, a nakon toga bit će održana procesija ulicama grada Dubrovnika.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o smjenama Brkića i Kovača: "Na ključnim funkcijama ne može biti netko tko je jučer govorio kako ništa ne valja" Premijer Andrej Plenković Plenković nakon pobjede na izborima u HDZ-u: "Članovi su poslali jasnu poruku..."

Uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u u Dubrovnik su na obilježavanje Dana grada i blagdana sv. Vlaha stigli i Miro Kovač, Davor Ivo Stier te vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji su nedavno najavili pohod na vrh HDZ-a.

Podsjetimo, premijer Plenković u Dubrovniku je od nedjelje. Na večeri od Kandelore uz njega su, u nedjelju navečer, bili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ovogodišnji laureati, festanjuli i brojna poznata lica iz političkog i javnog života Dubrovnika.

Na svečanoj sjednici dubrovačkoga Gradskog vijeća premijer Plenković rekao kako je u Dubrovniku ostvarena sinergija ambicije Grada i Vlade RH u operativnoj i projektnoj suradnji, ponajprije u korištenju sredstava Europske unije.

Odgovarajući na pitanja novinara, kritizirao je izabranog predsjednika Zorana Milanovića. Odgovorio je na Milanovićeve prozivke što nije u subotu prisustvovao otvorenju Europske prijestolnice kulture u Rijeci. Plenković je kazao da ne zna zašto se Milanović uopće miješa prije stupanja na dužnost.

Kritizirao je i okupljene novinare, kojima je poručio: "Moj je posao da radim, ali je vaš posao da prenosite ono što je relevantno za građane."