Premijer Andrej Plenković poručio je da ministar Damir Krstičević neće biti smijenjen zbog problema oko imovinske kartice. Također, premijer je rekao da je to tema koja je passé i da bi se novinari trebali baviti bitnijim stvarima.

Galerija


Premijer ne odbacuje mogućnost da su afere oko imovinskih kartica podmetanja izravno vezana uz izbore u stranci.

Vezani članci Damir Krstičević i Andrej Plenković Ostaje li Krstičević u Vladi? Plenković demantirao ostavku, ali znakovito poručio: "Razgovarat ćemo preko vikenda i vidjeti kako dalje" Damir Krstičević i Andrej Plenković Plenković o Krstičevićevoj imovinskoj kartici: ''Ne djeluje mi ovo tako dramatično''

"Imate vi ljude koji imaju puno vremena. Ne rade ništa, nego gledaju kako podmetati drugome i prenositi trivije, a ne baviti se bitnim. Da se više prenosi ono što mi radimo za Dubrovačko-neretvansku županiju, grad Vukovar, za Vukovarsko-srijemsku županiju, ne bi bilo nebitnih tema", rekao je premijer.

Na njegove mu je tvrdnje novinarka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić odgovorila: "Dobro, to vam je posao da radite za gradove i državu."

"Nije, nije. Moj posao je da radim, ali je vaš posao da prenosite ono što je relevantno za građane", uzvratio je premijer.

Nakon toga ga je Klaić Saulačić ponovno upitala o imovinskim karticama ministara: "Što ćete na kraju s imovinskim karticama? Hoćete li razmišljati o nekom novom sustav? Ok, razgovarali ste s gospodinom Krstičevićem i on ostaje ministar, ali što dalje. Hoće li se ovo opet ponavljati?"

"Svako treba ispuniti imovinsku karticu kako piše u formularu", rekao je premijer te zaključio: "To su teme koje su passé."

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr