Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da ne bi radio probleme...

Državni službenik tražio mito od izvođača koji je gradio romske kuće

Mito i korupcija, ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus)
Mito i korupcija, ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus) Foto: iStock / Getty Images Plus
USKOK je nakon provedene istrage podigao optužnicu protiv državnog službenika koji je od izvođača radova na projektu izgradnje romskih kuća u Dardi tražio 15.000 kuna mita mjesečno do okončanja projekta i uređivanje četiri apartmana na Krku.

Mito je zatražio kao zaposlenik Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), na radnom mjestu višeg stručnog savjetnika – specijaliste, zaduženog za nadzor projekta izgradnje romskih kuća.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente Ilustracija A sve zbog "sitne" love Policajac u Vojniću uzeo 60 eura od vozača koji je prebrzo vozio: USKOK podignuo optužnicu protiv obojice

Riječ je o projektu financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a optuženi je novac navodno zatražio od vlasnika i direktora tvrtke koja je jedan od izvođača radova.

USKOK tvrdi da je u svibnju na sastanku u Zagrebu zatražio isplatu po 15.000 kuna mjesečno do kraja projekta te izvođenje građevinskih radova na četiri apartmana na Krku "kako ne bi radio probleme prilikom nadzora izvedbe radova".

Nakon toga je više puta telefonski kontaktirao vlasnika i direktora tvrtke, a potom je 4. lipnja 2020. došao u mjesto Suza gdje je od njega preuzeo traženih 2000 eura, kažu u USKOK-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene