Mito i korupcija, ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus)
Mito i korupcija, ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus) Foto: iStock / Getty Images Plus

USKOK je nakon provedene istrage podigao optužnicu protiv državnog službenika koji je od izvođača radova na projektu izgradnje romskih kuća u Dardi tražio 15.000 kuna mita mjesečno do okončanja projekta i uređivanje četiri apartmana na Krku.


Mito je zatražio kao zaposlenik Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), na radnom mjestu višeg stručnog savjetnika – specijaliste, zaduženog za nadzor projekta izgradnje romskih kuća.

Vezani članci Privođenje predsjednika Uprave JANAF-a Dragana Kovačevića - 6 Afera Janaf: USKOK donio rješenje o pokretanju istrage protiv 11 osumnjičenih, policija podnijela kaznene prijave protiv njih 13, a otkriveni su i novi detalji Hard disk, ilustracija USKOK pokrenuo istragu: Zagrebački policajac od pokradenog muškarca tražio 1000 kuna da mu vrati njegov hard disk

Riječ je o projektu financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a optuženi je novac navodno zatražio od vlasnika i direktora tvrtke koja je jedan od izvođača radova.

USKOK tvrdi da je u svibnju na sastanku u Zagrebu zatražio isplatu po 15.000 kuna mjesečno do kraja projekta te izvođenje građevinskih radova na četiri apartmana na Krku "kako ne bi radio probleme prilikom nadzora izvedbe radova".

Nakon toga je više puta telefonski kontaktirao vlasnika i direktora tvrtke, a potom je 4. lipnja 2020. došao u mjesto Suza gdje je od njega preuzeo traženih 2000 eura, kažu u USKOK-u.