Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZDANE KAZNE

Počela sezona kolinja, a Državni inspektorat već pronalazi nepravilnosti...

Ilustracija
Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
U Slavoniji i Baranji vrijeme je već tradicionalnog okupljanja u seoskim dvorištima na svinjokolji. Iz Državnog inspektorata Područnog ureda Osijek na upit Dnevnika Nove TV odgovorili su da su u proteklih nekoliko tjedana u tri slučaja utvrdili nepravilnosti.

Dva slučaja nepravilnosti koje je utvrdio Državni inspektorat Područnog ureda Osijek vezana su uz ilegalno klanje te je izdana zabrana, dok se u trećem slučaju radilo o klanju unutar domaćinstva i mesu netestiranom na trihinelozu.

Pročitajte i ovo Gužve na cesti prema Sinju OPSADNO STANJE U DALMACIJI Drama se nastavlja: Policija potragu proširila na još jednu županiju, otac ima poruku za bjegunca

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Država pomaže gradu s pola milijarde Filipović pozvao Tomaševića da odustane od poskupljenja vode: "Sve to čine radi uredbe koja još neće stupiti na snagu"

"U slučaju gdje je utvrđeno ilegalno klanje veterinarska inspekcija izdala je usmeno rješenje o zabrani klanja te je pokrenula prekršajni postupak. U drugom nadzoru utvrđeno je klanje na domaćinstvu a da uzorci mesa nisu pregledani na trihinelozu. Inspekcijski postupak je u tijeku, kao i u trećem nadzoru u kojem su utvrđene nepravilnosti, gdje je utvrđeno ilegalno klanje po izjavi stranke", stoji u odgovoru Državnog inspektorata na upit Dnevnika Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene