Obavijesti Video Pretražite Navigacija
603 novih vozila

OPET NOVI AUTI - Predizborna rastrošnost ili neophodan trošak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon prošlogodišnje Vladine kupnje luksuznih limuzina u kojima su se trebali voziti ministri, a koji se na kraju ne voze u njima - Vlada ponovno nabavlja vozila. U tijeku su dva natječaja.

Država nabavlja nove automobile. I to 603 vozila. Podijeljenih u šest skupina - 328 srednje skupine, 25 policijskih terenaca, 15 kombija za prijevoz osoba i tereta, 178 automobila niže klase, 4 terenca i 53 kombija za prijevoz osoba i dostavna vozila.

Pročitajte i ovo Zapaljeni kontejneri u Sopotu - 1 ne zna se uzrok Požar u gluho doba noći: Zapaljeni kontejneri u Zagrebu, vatra zahvatila i dva automobila Uništenje u Gazi Nisu hrvatski državljani Osobe evakuirane iz Gaze hrvatskim vlastima dužne tisuće eura za avionske karte

Sve se nabavlja na leasing, a u natječaju piše kako je sve u skladu s Vladinom odlukom o smanjenju troškova.

'Još jednom ističemo kako se ne radi o novom trošku i kupnji koja će povećati broj vozila kod navedenih ministarstava i državnih upravnih organizacija, već je isključivo riječ o najmu radi obnove postojećih voznih parkova, pri čemu su količine vozila smanjene za 20% u odnosu na broj vozila kojima istječe operativni leasing', stoji u priopćenju.

PROVJERILI SMO Koliko je potrošeno na predsjedničin privremeni ured u Splitu

U međuvremenu, Vlada traži i 36 vozila od čega 4 quada za državnu upravu za zaštitu i spašavanje koji su im prijeko potrebni. Trenutačno raspolažu s 80 automobila starih više od 10 godina. 'Ono što vidimo kao prostor za daljnju racionalizaciju - to je optimalizacija na način da ne idemo u daljnje leasinge uz takve cijene, znači na toliku kilometražu kad on eventualno neka vozila neće napraviti', kaže Jadran Perinić, ravnatelj DUZS-a.

Jer nabaviti automobil u svoje vlasništvo, pa ga poslije prodati moglo bi biti znatno jeftinije od lizinga.

Vlada Zorana Milanovića prošle godine kupila je 1581 automobil vrijedan 271 milijun kuna. Nabava je to koja je izazvala veliku pozornost jer riječ je o automobilima s 250 konjskih snaga, s automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača.

Automobili u kojima se ministri na kraju nisu vozili stajali su 650 tisuća kuna.

Isporuka novih vozila očekuje se u veljači sljedeće godine. Novac je osiguran iz državnog proračuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene