Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne odustaju

Drugi festival bespravne gradnje u Vruji: "Betonizacija, kupuju, zaposjedaju, tuku se za plaže, a more je naše"

Aktualno Galerija Festival bespravne gradnje u Vruji - 4 Festival bespravne gradnje u Vruji - 4 Foto: DNEVNIK.hr Festival bespravne gradnje u Vruji - 3 Festival bespravne gradnje u Vruji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Festival bespravne gradnje u Vruji - 1 Festival bespravne gradnje u Vruji - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Festival bespravne gradnje u Vruji - 2 Galerija 1/4 >>
U najpoznatijoj devastiranoj uvali u Hrvatskoj, Vruji, ponovno su se okupili građani kako bi ukazali na problem bespravne gradnje. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, investitoru je izrečena još jedna novčana kazna. Ali, na terenu bespravni objekti i dalje stoje.

Brodovi su trubili, neki su se kupali, a transparenti su jasno pokazali zašto su svi opet došli u Vruju.

Pročitajte i ovo Devastirana Mimoza - 3 đakovačka Mimoza Nekad ponos grada danas je ruglo koje zjapi prazno i propada: "Bez obzira čije je to, narod je to stvarao, a vidi što huligani rade" Ilegalna gradnja u Istri Uništavanje istarskih ljepota Betonirali i prisvojili kilometre obale, gradonačelnikov prijedlog odbijaju: "Pobunili su se aktivisti koji nisu aktivisti nego vlasnici imovine u prvim redovima"

"Moj prosvjed izgleda tako da sam došla danas tu okupat se. Nisam se tu nikad kupala", kaže Angela Smilović.

A kad je vidjela što je sve tu sagrađeno, ostala je u šoku

"Nisam znala da je toliko razrovano dok se ne krene putima. Ono s ceste s asfalta vidi se... ali ono, preogromno je, masivno", kaže Smilović.

Na drugom festivalu bespravne gradnje odana je "počast" i drugim ilegalnim radnjama.

"Ja sam često dolazia tu protestirat, da to bude javno", kaže Augustin Jakir iz Brela.

"Umorni jesmo, ali nismo umorni od toga da se stvari pokrenu", kaže Bruna Fistanić iz Piska.

Na festivalu je opet prozvana i država.

"Država sve čuje, ali se pravi da ne čuje kao što se sve u državi događa da se malog čovika ne čuje da se pokuša ušutkat", kaže Jakir.

"Vruja je jedan dio kojeg smo se svi uhvatili. Ali pogledajte čitavi pojas. Betonizacija, kupuju, zaposjedaju, tiraju, tuku se za plaže, a more je naše", ističe Mario.

Država je investitoru Latkoviću naložila uklanjanje ilegalnih objekata, kažnjavala ga. DORH se bavi njime. No, na terenu se ništa ne mijenja.

I dok prosvjedi traju, kažnjavanje se nastavlja. Kako neslužbeno doznaje reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič, Državni inspektorat izrekao je novu kaznu Stipi Latkoviću u iznosu od čak 200.000 kuna. I to zbog neuklanjanja dijela bespravno izgrađenih objekata.

"Koja god je vlast tu svi ga podupiru odugovlače, sad je to u DORH-u, oni obrađuju ništa se ne mijenja. Tako da se bojim da ćemo tu ostarit na ovoj plaži", smatra Fistanić.

Ali od borbe za ovu uvalu, kažu, neće odustati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene