U najpoznatijoj devastiranoj uvali u Hrvatskoj, Vruji, ponovno su se okupili građani kako bi ukazali na problem bespravne gradnje. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, investitoru je izrečena još jedna novčana kazna. Ali, na terenu bespravni objekti i dalje stoje.

Galerija Festival bespravne gradnje u Vruji - 4 Festival bespravne gradnje u Vruji - 3 Festival bespravne gradnje u Vruji - 1 +0 Festival bespravne gradnje u Vruji - 2

Brodovi su trubili, neki su se kupali, a transparenti su jasno pokazali zašto su svi opet došli u Vruju.

Vezani članci PR Hrvatski umjetnici na ACCAC Culture 2.0 festivalu u Finskoj We still dance festival Svjetske zvijezde uživaju na Pagu: Najljepši ljetni boutique festival "We Still Dance" nastavlja u plesnom ritmu

"Moj prosvjed izgleda tako da sam došla danas tu okupat se. Nisam se tu nikad kupala", kaže Angela Smilović.

A kad je vidjela što je sve tu sagrađeno, ostala je u šoku

"Nisam znala da je toliko razrovano dok se ne krene putima. Ono s ceste s asfalta vidi se... ali ono, preogromno je, masivno", kaže Smilović.

Na drugom festivalu bespravne gradnje odana je "počast" i drugim ilegalnim radnjama.

"Ja sam često dolazia tu protestirat, da to bude javno", kaže Augustin Jakir iz Brela.

"Umorni jesmo, ali nismo umorni od toga da se stvari pokrenu", kaže Bruna Fistanić iz Piska.

Na festivalu je opet prozvana i država.

"Država sve čuje, ali se pravi da ne čuje kao što se sve u državi događa da se malog čovika ne čuje da se pokuša ušutkat", kaže Jakir.

"Vruja je jedan dio kojeg smo se svi uhvatili. Ali pogledajte čitavi pojas. Betonizacija, kupuju, zaposjedaju, tiraju, tuku se za plaže, a more je naše", ističe Mario.

Država je investitoru Latkoviću naložila uklanjanje ilegalnih objekata, kažnjavala ga. DORH se bavi njime. No, na terenu se ništa ne mijenja.

I dok prosvjedi traju, kažnjavanje se nastavlja. Kako neslužbeno doznaje reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič, Državni inspektorat izrekao je novu kaznu Stipi Latkoviću u iznosu od čak 200.000 kuna. I to zbog neuklanjanja dijela bespravno izgrađenih objekata.

"Koja god je vlast tu svi ga podupiru odugovlače, sad je to u DORH-u, oni obrađuju ništa se ne mijenja. Tako da se bojim da ćemo tu ostarit na ovoj plaži", smatra Fistanić.

Ali od borbe za ovu uvalu, kažu, neće odustati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju