Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crobarometar za kolovoz

Što je građanima najmanja, a što najveća briga? Svaki drugi ispitanik političarima dao jedinicu

Crobarometar 26.08.2023. - 4
Crobarometar 26.08.2023. - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Crobarometar: Ocjena kvalitete života Crobarometar: Ocjena kvalitete života Foto: DNEVNIK.hr Crobarometar: Čime smo zadovoljni? Crobarometar: Čime smo zadovoljni? Foto: DNEVNIK.hr Crobarometar: Čime nismo zadovoljni? Crobarometar: Čime nismo zadovoljni? Foto: DNEVNIK.hr Crobarometar 26.08.2023. - 4 Crobarometar 26.08.2023. - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Crobarometar 26.08.2023. - 3 Galerija 1/6 >>
Dnevnik Nove TV donosi drugi dio tradicionalnog mjesečnog istraživanja Crobarometar, za kolovoz 2023.

Cijene, inflacija, egzistencija stalno su u fokusu, a i rezultati najnovijeg Crobarometara, koji ekskluzivno objavljuje Dnevnik Nove TV, potvrđuju kako je životni standard apsolutni prioritet.

Istraživanje je provedeno od 1. do 20. kolovoza na uzorku od 989 punoljetnih građana

U istraživanju za kolovoz ispitanici su upitani da školskim ocjenama izraze - što misle općenito o kvaliteti života u Hrvatskoj, ali i kvaliteti svog, osobnog života.

U oba slučaja dali su ocjenu dobar. Međutim, jedna je trojka tanja, a druga nešto čvršća.

Pročitajte i ovo Ilustracija istraga u tijeku "Ovo je bolan i nenadoknadiv gubitak za sve nas": Poginula tri ukrajinska pilota

2,74 je prosječna ocjena koju su dali općenito kvaliteti života u Hrvatskoj. Rezultat je gotovo isti kao i prošli mjesec.

Crobarometar 26.08.2023. - 4 Crobarometar: Ocjena kvalitete života (Foto: DNEVNIK.hr)

Percepcija je nešto drugačija, u ovom slučaju bolja - kada ocjene daju iz osobnog kuta. Ocjena je 3,13. I to je nešto niže nego u lipnju i srpnju.

Recimo i kako je trećina ispitanika svom osobnom životu dala ocjene više od trojke. Uglavnom vrlo dobar, a pala je i pokoja petica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opsjednut seksualnim fantazijama Imao je samo 13 godina kad je nožem ubio trogodišnju djevojčicu. Sada će ga pustiti iz zatvora i čini se da nitko ne može ništa

Čime su ispitanici najviše zadovoljni?

Koliko im je važan osjećaj opće i fizičke sigurnosti, pokazali su najvišom ocjenom 3,15. Za 74 posto ispitanika ona zaslužuje ocjene dobar i vrlo dobar.

Nakon sigurnosti, drugi najbolje ocijenjeni aspekt života u našoj zemlji je obrazovanje 2,93. Pozitivno gledaju i na položaj Hrvatske u svijetu kojem daju 2,75.

Crobarometar 26.08.2023. - 4 Crobarometar: Čime smo zadovoljni? (Foto: DNEVNIK.hr)

Čime ispitanici nisu zadovoljni?

Najmanja ocjena, ujedno i najveće nezadovoljstvo je radom političara 1,76. Gotovo svaka druga osoba dala im je čistu jedinicu.
Nezadovoljstvo i oko svega što je vezano uz pravosuđe i rad sudova. Ocjena 1,83.

Samo ocjenu dovoljan, točnije, 2,07 Hrvati daju i visini plaća u Hrvatskoj. Kako je već istaknuto, ekonomska moć, odnosno nemoć iz mjeseca u mjesec sve je više izražena i u rezultatima Crobarometra.

Crobarometar 26.08.2023. - 4 Crobarometar: Čime nismo zadovoljni? (Foto: DNEVNIK.hr)

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. kolovoza na 989 punoljetnih građana metodom osobnog razgovora. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene