Jazavac
Jazavac Foto: DNEVNIK.hr

Terenska ekipa iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba je, drugi put u manje od dva tjedna, "iseljavala" jazavca iz zagrebačkog naselja Markuševec.


Jazavac je u subotu popodne šetao po dvorištu u Markuševcu, a budući da ga vlasnik nije znao otjerati, u pomoć je pozvao Sklonište u Dumovcu. Oni su jazavca uhvatili, stavili u transportni spremnik i odvezli na Medvednicu.

Iz Dumovca su podsjetili da je njihova terenska ekipa u Markuševcu bila i 22. studenoga kad je preuzela jazavca koji se bio udomaćio pa su ga Markuševčani viđali danima.

"Tog smo jazavca pustili u šumu na obroncima Medvednice, no jučer smo otišli mnogo dalje na planinu kako bismo pustili preuzetu životinju", priopćili su iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Slika nije dostupna ''Spašena je u zadnji tren'': Lisica upala u bazen s uljem, spasili je vatrogasci i ekipa iz Dumovca

Zmija pred školom u Zagrebu Učenici OŠ Trnjanska pronašli zmiju pokraj škole. Ravnateljica: "Djeca su se prestrašila, mislila su da je poskok"

Je li riječ o istoj ili različitoj zvjerki, ne znaju. Slične su veličine, no kako u intervencijama nije bilo potrebe za veterinarskom skrbi, životinje nisu detaljno pregledavane.

Možda je, kažu, riječ o braći, a možda i o istom jazavcu koji je shvatio da mu je život u blizini čovjeka dobar. Blizu kuća može pronaći dobro mjesto za jazbinu, a ostaci hrane, pronađeni u otpadu, jazavcu mogu biti slastan obrok, naveli su iz Skloništa za nezbrinute životinje. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju