Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Spašavali ga više puta

Na Markuševec već drugi tjedan stižu nezvani gosti, šetaju po dvorištima: ''Možda su braća''

Jazavac
Jazavac Foto: DNEVNIK.hr
Terenska ekipa iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba je, drugi put u manje od dva tjedna, "iseljavala" jazavca iz zagrebačkog naselja Markuševec.

Jazavac je u subotu popodne šetao po dvorištu u Markuševcu, a budući da ga vlasnik nije znao otjerati, u pomoć je pozvao Sklonište u Dumovcu. Oni su jazavca uhvatili, stavili u transportni spremnik i odvezli na Medvednicu.

Iz Dumovca su podsjetili da je njihova terenska ekipa u Markuševcu bila i 22. studenoga kad je preuzela jazavca koji se bio udomaćio pa su ga Markuševčani viđali danima.

"Tog smo jazavca pustili u šumu na obroncima Medvednice, no jučer smo otišli mnogo dalje na planinu kako bismo pustili preuzetu životinju", priopćili su iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPORAVAK U ZOO-u ''Spašena je u zadnji tren'': Lisica upala u bazen s uljem, spasili je vatrogasci i ekipa iz Dumovca

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEŽELJENI GOST Učenici OŠ Trnjanska pronašli zmiju pokraj škole. Ravnateljica: "Djeca su se prestrašila, mislila su da je poskok"

Je li riječ o istoj ili različitoj zvjerki, ne znaju. Slične su veličine, no kako u intervencijama nije bilo potrebe za veterinarskom skrbi, životinje nisu detaljno pregledavane.

Možda je, kažu, riječ o braći, a možda i o istom jazavcu koji je shvatio da mu je život u blizini čovjeka dobar. Blizu kuća može pronaći dobro mjesto za jazbinu, a ostaci hrane, pronađeni u otpadu, jazavcu mogu biti slastan obrok, naveli su iz Skloništa za nezbrinute životinje. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene