Dron s infracrvenim zrakama trebao je poletjeti u utorak ujutro. No ekipa koja ga traži cijelo jutro morala je čekati da se baterija napuni. Dron je konačno poletio nešto prije podneva, no potraga je bila bezuspješna.

Galerija


"Sad nas je tu 10-ak. Tražili smo neko vrijeme pogodnu lokaciju da dron poleti. Našli smo je. Sad gledamo u nebo", uzbuđeno je govorio Ivan Božić, vlasnik najpoznatijeg hrvatskog bjegunca. 

Vezani članci Pronađen bik Joza - 3 Nakon dva tjedna pronađen odbjegli bik Joza, obećan mu je sretan život u društvu vrsnih krava Bik, ilustracija Odbjegli bik Joza je lociran: "Kontinuirano pratimo njegovo kretanje, no situacija je malo zahtjevnija"

Unajmili su dron s infracrvenim zrakama koji je trebao locirati odbjeglog bika, ali ni on nije imao uspjeha. Potraga za Jerryjem traje već peti dan. Jerry je u petak pobjegao iz klaonice obitelji Skejo.

Dozvolu za dizanje drona tražili su i u ponedjeljak, no ona im nije bila odobrena jer je mjesto potrage nedaleko od aerodroma pa je dron trebao uzletjeti u utorak ujutro. No dronu se ujutro ispraznila baterija, pa je akcija pomaknuta.

Svi su bili nestrpljivi. "Rasporedili smo se strateški. Valjda ćemo ga sad naći. Ali ako ga i ne nađemo, nastavljamo opet sutra. I dokad treba. Isto je s dronom. Ne odustajemo tako lako od našeg Jerryja", rekao je gazda Božić. 

Za svaki slučaj biku još jednom poručuje: "Jerry, vrati se. Nikad više nećeš u klaonicu!"

Dok juncu bjeguncu konačno ne uđu trag, Božiću ostaje gledati zadnje Jerryjeve fotografije, snimljene kad im je u petak navečer umalo upao u stupicu.