Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U potrazi sudjeluje 40 ljudi

Zbog mraka obustavljena potraga za djevojčicom: Ujutro stižu dronovi i psi tragači

Cijeloga petka trajala je potraga za djevojčicom migranticom koja je nestala u nabujaloj rijeci Dragonji.

Potraga za djevojčicom migranticom koja je nestala u nabujaloj rijeci Dragonji, i čiju su majku spašavali iz rijeke, obustavljena je zbog mraka i nastavit će se u subotu ujutro, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Teren je nepristupačan i ima vrlo je sklizak, a spasitelji ne odustaju od potrage.

Načelnik policijske postaje Buje Robert Paulović otkrio je za Dnevnik Nove TV da u potrazi sudjeluje oko 40 ljudi, među kojima su građani, policija, specijalci, lovačke udruge, DVD-i i JVP-i. ''Iste te službe sudjeluju i sa slovenske strane. U stalnom je kontaktu istarska policija s Policijskom upravom Kopar'', rekao je.

Pročitajte i ovo Jonatan Strojan Drama u Istri Mladić koji je pomogao spašavati migrante iz nabujale rijeke otkrio što se događalo: ''Došao je mali od 13 godina i vikao - Help! Help! Bio je skroz mokar''

Kaže da je sve spremno za nastavak potrage s dronovima, psima tragačima i ljudskom snagom.

Paulović dodaje da nije rijetkost da tom rutom prolaze migranti, no ovo je prvi ovakav slučaj. ''Ljudi ne računaju na ćudi vremena, kiše, bujice, pojačane vode. Vrlo je nepristupačan teren'', kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna spašena migrantica FOTO/VIDEO Detalji drame u Istri: Traje potraga za djevojčicom (10) - "Nadamo da ćemo je nekim čudom pronaći..."

O akciji spašavanja ranije je progovorio i mladić iz Dramca koji je pomogao u spašavanju turske državljanke. Ispričao je da je pomoć od njegove obitelji tražio 13-godišnji dječak. Na slovenskoj strani je pronađeno još jedno dijete, petogodišnja djevojčica, koju je Turkinja uspjela prebaciti preko rijeke.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene