Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon snježnog tjedna...

Kišni ponedjeljak: Od sutra opet snijeg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan je započeo kišom, ali i dalje je razmjerno toplo. Najviša temperatura u 6 sati izmjerena je u Dubrovniku, čak 15 stupnjeva. A najniža, dva stupnja, u Čakovcu, Krapini i Zagrebu.

Minuse i nule zamijenili su celzijevci u plusu, a umjesto snijega pada kiša. Na Jadranu, u Lici i unutrašnjosti Dalmacije mjestimice će pasti i više od 50 mm kiše!

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Očekuje se većinom oblačno i kišovito vrijeme. Kiša će biti češća i obilnija na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, mjestimice praćena i grmljavinom, a najmanje je se očekuje u istočnim predjelima. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice ima magle. Vjetar na kopnu je slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo u slabljenju i postupnom okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka u gorskim i zapadnim područjima bit će od 5 do 10, na istoku i Jadranu između 10 i 16°C.

>> Oprez: Čuvajte se nagle promjene vremena

Zbog toplijeg zraka s juga ugodnije je nego proteklih dana, premda nam, zbog promjene vremena biometeorološke prilike ne idu na ruku. U gorskoj Hrvatskoj te duž Jadrana bit će i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Poslijepodne će temperatura još malo porasti pa će se tako u unutrašnjosti mjeriti od šest stupnjeva na zapadu do 12, 13 u istočnim krajevima. Pri tom će se i kiša postupno širiti prema istoku. Na sjeveru zemlje će krajem dana okretanjem vjetra na sjeverni i zahladnjeti, zbog čega će, ponajprije u Međimurju kiša prijeći u snijeg.

Slično očekujemo i u Gorskom kotaru. U Lici toplije i kišovito, a na sjevernom Jadranu može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Jugo će slabjeti te će se sa sjevera širiti umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će između 10 i 13 stupnjeva.

Pretežno oblačno nastavit će se i idućih dana, s tim da će ponovno osjetno zahladnjeti. U utorak će kiša postupno prijeći u snijeg, očekujemo i novi, ali tanji snježni pokrivač, no prema prognozama, ipak će samo u gorju pasti 10 do 20 centimetara snijega. Još malo snijega zatim u gorju će biti i u srijedu, a u četvrtak opet i u nizinama.

Na moru isto tako idućih dana promjenjivo ili pretežno oblačno, no povremeno s kišom, koja na otocima te na jugu mjestimice može biti i obilnija. U srijedu opet južina, a u četvrtak bura te hladnije.

Magla smanjuje vidljiovst

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u središnjoj Hrvatskoj, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Zbog magle osobito oprezno treba voziti na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca, na A2 Zagreb- Macelj između Zaboka i Zagreba, na A3 Bregana- Lipovac od Bregane do Ivanić Grada te na A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Svete Helene.

Zbog velike količine vode koja se zadržava na kolniku HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju.

Zbog urušavanja potpornog zida na državnoj cesti D3 između naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most) vozi se usporeno, zbog suženja kolnika.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Split-Vis, Split-Hvar-Korčula i Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene