Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi južina

Oprez: Čuvajte se nagle promjene vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko snježnih i hladnijih dana s južinom dolaze više temperature, a očekuje nas i kiša.

Temperature u Hrvatskoj jutros u 7 sati kretale su se iznad nule do maksimalnih 14 stupnjeva, koliko je izmjereno u Senju. U Zagrebu i Osijeku jutros je, prema podacima DHMZ-a, u 7 sati izmjeren 1 stupanj, a u Zadru, Splitu i Dubrovniku 11 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Jutro u unutrašnjosti počelo je promjenjivo oblačno, ponegdje maglovito te naravno i hladno, uz temperaturu većinom od -2 do 2 stupnja. U gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu očekuje nas pretežno oblačno, povremeno s kišom. Puhat će umjereno i jako, prema otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana moguće i olujno jugo. Uz obalu će se jutarnje temperature kretati većinom između 6 i 11 stupnjeva.

Poslijepodne kiša uz rast temperature

Promjenjivo oblačno vrijeme u kopnenom području će se nastaviti i u drugom dijelu dana, a tim da ponegdje poslijepodne može pasti i malo kiše. Uz slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar malo će zatopljeti pa će temperatura porasti barem do 4, 5, a mjestimice u Slavoniji i do 10 stupnjeva.

Između 4 i 9 bit će čak i u gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom Jadranu od 11 do 13. Južni vjetar u gorju može biti i jak, a umjereno do jako jugo puhati će i na moru. Inače, na cijelom ovom području i poslijepodne promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom. Isto tako bit će i u Dalmaciji. A ovdje bi jugo prema otvorenom moru moglo dosegnuti i olujnu jakost. Tijekom dana povremeno kiša. Temperatura, od 12 do 15 stupnjeva.

>> Hladno jutro u Hrvatskoj, pazite na poledicu!
 

Do utorka će se zadržati promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu pri čemu će uz pad temperature u utorak kiša u unutrašnjosti prijeći u snijeg, javlja DHMZ. U srijedu još samo ponegdje malo kiše, na kopnu snijega. U utorak će zapuhati sjeverac na kopnu, a na Jadranu će jugo tijekom ponedjeljka prolazno oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, pa zapadnjak i sjeverozapadnjak koji mjestimice mogu biti jaki. Temperatura zraka u ponedjeljak slična kao u nedjelju ili još malo viša, od utorka će se sniziti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene