Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje HAK-a

EKSKLUZIVNO: Evo što vozači misle o našim cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provedena je anketa među vozačima o tome što misle o našim cestama.

Hrvatski autoklub, u suradnji s portalom NoveTV Dnevnik.hr, proveo je nedavno anketu na svojim internetskim stranicama, a rezultati pokazuju da je većina sudionika iskazala veliko nezadovoljstvo stanjem kolnika u svojim sredinama.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija objavio HAK Oprezno na autocesti A3: Zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje"

Nekoliko zanimljivih pokazatelja iz ankete ekskluzivno je dostupno čitateljima portala Dnevnik.hr.

U anketi je sudjelovalo 954 sudionika, a nezadovoljni su stanjem kolnika na lokalnim prometnicama, kojima ih većina svaki dan vozi do posla.

VIDEO U čemu je problem, u nelogičnom zakonu ili neiskustvu novih vozača?

Najviše je nezadovoljstva stanjem površine županijskih i lokalnih prometnica te začepljenošću sustava odvodnje vode s prometnica.
Jedan od zanimljivih rezultata tiče se procjene trenutnog stanja vidljivosti oznaka na kolniku na prometnicama u mjestu u kojem sudionici žive. Lošim ih je ocijenilo 46 posto sudionika ankete, a dobrim njih 55 posto.

No, većina odgovora, njih 40 posto odnosi se na ocjenu 'dobar' ili, školskim rječnikom 'trojka', dok je samo 15 posto sudionika stanje vidljivosti oznaka na kolniku ocijenilo vrlo dobrim ili odličnim. Slična je i procjena stanja vidljivosti oznaka na kolniku u protekle tri godine - 47 posto sudionika odgovorilo je kako je stanje loše, njih 42 posto da je dobro a 12 posto vrlo dobro ili odlično.

Hrvatski autoklub početkom sljedećeg tjedna objavit će cjelovite rezultate ankete, koje ćete moći pratiti na internetskim i Facebook stranicama HAK-a i Dnevnik.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene