Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kazneno prijavljen

Osumnjičeni krijumčar ljudima priveden karlovačkom ŽDO-u, riječ je od državljanu Srbije (59) koji je i prije krijumčario

Uhićeni osumnjičeni krijumčar ljudima iz Srbije (Foto: Dnevnik.hr)
Uhićeni osumnjičeni krijumčar ljudima iz Srbije (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Uhićeni osumnjičeni krijumčar ljudima iz Srbije (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim državljaninom Srbije kojeg se sumnjiči za krijumčarenje osoba i teško ubojstvo u pokušaju na štetu policijskih službenika.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i na temelju prikupljenih dokaza sumnja da je krijumčar u srijedu oko 22 sata, upravljajući kombi vozilom, u dva navrata oglušio na upozorenja policije da se radi kontrole zaustavi i potom u predjelu Raštele, izbjegavajući blokadni punkt i bez namjere zaustavljanja, vozilo usmjerio prema policijskim službenicima.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Navedeno je učinio kako bi prikrio da u tovarnom prostoru, u neljudskim i ponižavajućim uvjetima prevozi 30 migranata iz Iranaka i Afganistana koje je uz novčanu naknadu trebao prevesti na područje uz granicu s Italijom.

Među migrantima bilo je i 15-ero djece, a dvoje dvanaestogodišnjaka je u policijskom postupanju ranjeno vatrenim oružjem.

Neslužbeno se navodi da je mogućei počinitelj Nebojša Marinković. On nije poznat policiji od prije, no priznaje kako se u prošlosti bavio krijumčarenjem.

"Od ranije nam nije poznat, no sumnjamo da se radi o pripadniku organizirane krijumčarske skupine i radi toga se kriminalističko istraživanje nastavlja u cilju otkivanja drugih eventualnih sudionika u događaju, kao i svih njihovih planiranih aktivnosti na području RH", govori glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Počinitelj je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela i teškog ubojstva u pokušaju, danas prepraćen pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, stoji u priopćenju policije.

Niže priloženo možete proičati izvješće PU zadarske:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene