Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DORH: Utvrđuje se zagađenost potoka Gorjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo izvijestilo je danas, reagirajući na istupe udruga Ekoturist i Eko Kvarner oko zagađivanja potoka Gorjak u općini Brdovec, da je općinsko državno odvjetništvo u Zaprešiću još u ožujku 2007. zatražilo od nadležnih tijela provođenje izvida i prikupljanje podataka zbog utvrđivanja zagađenosti tog potoka, uzroka zagađenosti i utjecaja na okoliš te život i zdravlje ljudi.

Temeljem do sada provedenih izvida prikupljeni su podaci od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te Hrvatskih voda, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz potoka Gorjak i dalje se širi smrad Slika nije dostupna Zaprešić: U potoku Gorjak pronađene otrovne kemikalije

Općinsko odvjetništvo u Zaprešiću također postupa temeljem kaznene prijave zaprimljene 29. listopada 2007. koju je podnijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva protiv odgovornih osoba i trgovačkih društava Pliva Hrvatska d.d. i Kvasac d.o.o. zbog kaznenih djela onečišćenja okoliša i kaznenog djela protiv okoliša.

>> Zaprešić: U potoku Gorjak pronađene otrovne kemikalije

Povodom te prijave Policijska uprava zagrebačka provodi
kriminalističku obradu odnosno u tijeku je prikupljanje relevantnih podataka. 

Po dovršetku izvida i dobivanju rezultata, Državno će odvjetništvo donijeti odluku o daljnjem postupanju te će o njoj pravovremeno obavijestiti javnost.

Udruge za zaštitu okoliša okupljene u "Odboru za zaštitu građana
Republike Hrvatske od industrijskog zagađenja" najavile su jučer da će glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću uputiti predstavku s, kako tvrde, katastrofalnim rezultatima analize mulja iz potoka Gorjaka (pritoka Save) u Brdovcu kod Zaprešića u koji tvrtke "Pliva" i "Kvasac" ispuštaju nepročišćene otpadne vode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene