Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SKRIVENI MOTIVI

Oglasio se zagrebački župan kojeg je ispitala policija: ''Ne mogu se oteti dojmu da je cilj da me se oblati''

Župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića policija je pozvala na obavijesni razgovor jer se sumnja da je privatni trošak prikazao kao trošak Županije.

Zagrebački župan Stjepan Kožić pozvan je na razgovor jer je policiju zanimalo što ima reći vezano za prijavu da je početkom prošle godine službenom karticom platio privatni ručak u iznosu nešto većem od 5000 kuna, i to liječnicima. 

Kožić, koji se oglasio nakon informacija o tome da ga je ispitala policija, poručio je u pisanoj izjavi za medije da nije počinio nikakvo kazneno djelo.

''Sve ove godine obnašam dužnost župana časno i pošteno, što su više puta potvrdili građani na izborima. To ću dokazati i u ovom slučaju jer nisam počinio nikakvo kazneno djelo. Jučer sam osobno bio u policiji i nije bilo nikakve potrebe da policija upada u moj dom i radi pretres, kako se netočno prenosi. S obzirom na to da je postupak u tijeku, ne mogu iznositi više detalja. Međutim, ne mogu se oteti dojmu, s obzirom na količinu neistina koja se iznosi u medijima, da se radi o politički motiviranom procesu kojemu je jedini cilj da me oblati u javnosti i pred građanima. Vjerujem u institucije Republike Hrvatske, vjerujem da će dobro odraditi svoj posao i siguran sam da ću dokazati svoju nevinost'', zaključio je Kožić.

Pročitajte i ovo Mihail Zmajlović borba za zagrebačku županiju Zmajlović: "Kožićeva kampanja financirana je javnim novcem, prijavljen je DORH-u"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba za zagrebačku županiju Zmajlović oštro odgovorio Kožiću: ''Županijom se 20 godina upravlja iz hotela. On više ne zna u kojoj je kolaciji''

Iako je sud izdao nalog za pretres, on, kako doznaje HINA, nije realiziran. Kožić je, navodno, osumnjičen za trgovinu utjecajem, a istraživanje se provodi tzv. redovnim putem, što znači da će se od optužbi braniti sa slobode.

Kožiću se, navodno, stavlja na teret da je u siječnju prošle godine jedan privatni ručak u restoranu u iznosu od 5250 kuna platio službenom karticom. Prikazano je da je ručak plaćen kao da su na njemu bili predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, no oni su to opovrgnuli, o čemu je prvi pisao Telegram još sredinom prošle godine.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene