Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLITIČKA SCENA

Domovinski pokret: ''Plenković se na opasan način miješa u rad DORH-a''

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Domovinski pokret (DP) je oštro je prozvao predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića za kojega tvrde da se miješa u rad DORH-a i huška na DP.

Nakon što je došlo do pucnjave na Trgu sv. Marka predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković tragediju je pokušao bešćutno iskoristiti kako bi se politički i medijski obračunao s jedinom stvarnom oporbom okupljenom oko Domovinskog pokreta, tvrde u toj stranci iz koje su prozvali premijera da se na opasan način miješa u rad DORH-a.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić na Markovu trgu DETALJI ISTRAGE Nakon deset mjeseci složen mozaik bezumnog čina na Markovu trgu, barikade i dalje ostaju: "Motiv napada još uvijek nije poznat"

''Umjesto očekivane javne isprike, Andrej Plenković je ispalio novi rafal sramotnih napada na Domovinski pokret, naše dužnosnike i pojedine saborske zastupnike. Konkretan povod je rješenje DORH-a, u kojem se, jasno i nedvosmisleno konstatira da pokojni Danijel Bezuk, tijekom tragičnih događaja na Trgu sv. Marka, u listopadu prošle godine, nije imao pomagača ili poticatelja”, navodi se u priopćenju Domovinskog pokreta koje potpisuje vršitelj dužnosti glavnog tajnika Mario Radić.

'''Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je provelo potrebne izvide i dokazne radnje i utvrdilo sve relevantne okolnosti počinjenja tog kaznenog djela’ navodi se, pored ostaloga, u priopćenju koje su prenijeli svi relevantni mediji, uz važnu konstataciju: ‘Tijekom provođenja opisanih izvida nisu prikupljeni podaci iz kojih bi proizlazilo da bi uz 23-godišnjeg osumnjičenika prilikom počinjenja kaznenog djela sudjelovale druge osobe u svojstvu pomagača ili poticatelja …' Nakon što je došlo do pucnjave na Trgu sv. Marka aktualni premijer i šef HDZ-a, tragediju je pokušao bešćutno iskoristiti kako bi se politički i medijski obračunao s jedinom stvarnom oporbom okupljenom oko Domovinskog pokreta, pa je čak javno zaprijetio mogućom zabranom stranke koja je apsolutni antipod njegovoj globalističkoj, probriselskoj politici”, navodi se u DP-ovu priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odbačena kaznena prijava DORH utvrdio: Napad na Markovu trgu u listopadu bio je čin terorizma

“Sa sigurne udaljenosti, iz udobne briselske fotelje, Plenković je odmah nakon tragedije govorio o ‘sanitarnom kordonu’ i prijetio kako Domovinski pokret ‘nikada neće doći na vlast’. Predsjednika naše stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji, vukovarskog dragovoljca i HOS-ovca, Damira Markuša prozvao je zbog kumskih i ratnih relacija s obitelji pokojnika, a gradonačelnika Vukovara i člana Kluba DP-a u Hrvatskom državnom saboru Ivana Penavu bezobzirno je apostrofirao kao ‘huškača’. Nakon što je DORH proveo opsežne radnje, u koje su bile uključene ključne poluge nacionalnog sigurnosnog sustava i nakon što je utvrđeno da su izjave Andreja Plenkovića o političkoj pozadini tragičnoga čina netočne, predsjednik Vlade RH sada se i dodatno grubo umiješao u rad pravosudne institucije, koja bi po svojoj definiciji i regulama svakog demokratskog društva, trebala biti neovisna. Da je takvo nešto učinio netko od dužnosnika DP-a, istog bi trenutka bili označeni kao rušitelji hrvatskog pravnog poretka, no, kada to radi Plenković, onda je sve dopušteno'', upozorava Radić u priopćenju Domovinskog pokreta.

''Nevjerojatno je da premijer države, članice Europske unije, javno govori kako ne vjeruje i sumnja u odluke DORH-a, i još huška na političku oporbu, inzistirajući na tezi da je netko 'indoktrinirao i utjecao na mladog čovjeka'. Plenkovićevo inzistiranje na tezi da iza počinitelja 'stoje određene političke stranke', nije ništa drugo nego još jedan u nizu opasnih pokušaja miješanja u rad DORH-a s ciljem eliminacije najozbiljnijih političkih protivnika. Nimalo slučajno, trenutačni šef HDZ-a sada i dodatno koristi situaciju koja je nastala nakon ostavke Miroslava Škore, kako bi i dodatno pokušao ocrniti stranku koja će, unatoč njegovim željama, preživjeti i politički ga, u svakom slučaju – nadživjeti'', zaključuje se u priopćenju Domovonskog pokreta koje potpisuje vršitelj dužnosti glavnog tajnika.



Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene