Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skup uoči izbora

Domovinski pokret: "Zaustavimo Milanovića, Plenkovića i Pupovca!"

Aktualno Galerija Predizborni skup Domovinskog pokreta - 8 Predizborni skup Domovinskog pokreta - 8 Foto: Damjan Tadić/Cropix Predizborni skup Domovinskog pokreta - 7 Predizborni skup Domovinskog pokreta - 7 Foto: Damjan Tadić/Cropix Predizborni skup Domovinskog pokreta - 6 Predizborni skup Domovinskog pokreta - 6 Foto: Damjan Tadić/Cropix Predizborni skup Domovinskog pokreta - 5 Predizborni skup Domovinskog pokreta - 5 Foto: Damjan Tadić/Cropix +3 Predizborni skup Domovinskog pokreta - 4 Galerija 1/8 >>
Na predizbornom skupu Domovinskog pokreta u KD Vatroslava Lisinskog okupio se velik broj simpatizera stranke, a obratili su se Ivan Penava, Mario Radić i Stipo Mlinarić Ćipo.

Na predizbornom skupu Domovinskog pokreta pod sloganom "Ustani i ostani!", predsjednik stranke Ivan Penava pozvao je da se ne nasjeda na tezu o izboru između crvene i plave Hrvatske, ponudivši treći put - vukovarsku Hrvatsku, uz poruku vrijeme je sada i ovdje, boriti se i ostati svoji na svome.

"Treći put je uzak i malen i ne raspolaže milijardama globalističkog svijeta, ali ima ideale i emocije s ciljem dobrobiti hrvatske domovine i njezine budućnosti i ne dajte da nam ubiju vjeru i nadu u sebe i svoj narod", poručio je Penava uz poziv na potporu DP-u na predstojećim parlamentarnim izborima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Javne politike Kako se gradovi u Hrvatskoj nose s jednom od najvećih kriza? ''Mi smo davno shvatili da posao neće nitko odraditi umjesto nas''

Pročitajte i ovo Davor Božinović Razmatra se zaštita Božinović otkrio neke detalje propucavanja Turudićeva automobila: ''Ako imate dva metka na jedan cilj, onda je očito...''

"Stvorili smo hrvatsku državu i imamo priliku kreirati ju kao modernu državu hrvatskog naroda i nema mjesta za paniku i tugu", poručio je Penava, obraćajaći se u subotu nazočnima u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga.

Stavio je naglasak na prioritete zaustavljanja negativnih demografskih trendova, klijentelizma i korupcije, pakta Pupovca i Plenkovića, sprječavanje migrantske invazije i prekidanje nametanja rodne ideologije.

Pozvao je na uključenje sve intelektualne snage i raspoloživih kapaciteta u zaustavljanje demografskog sloma Hrvatske, ogroman gubitak i zamjenu stanovništva, obranu hrvatskih granica kako bi se sačuvala sigurnost.

Pročitajte i ovo Prosvjed oporbe u Zagrebu - 7 Prosvjedi uoči izbora FOTO/VIDEO Lijeva oporba na ulicama pet hrvatskih gradova: ''Izgubili smo 30 godina, nemojmo izgubiti i ove četiri pred nama''

"I to tako da se omogući hrvatskoj policiji da radi svoj posao", poručio je Penava često prekidan burnim pljeskom i odobravanjem.

Posebno je upozorio na problem napuštene Slavonije, nekada jedne od najbogatijih regija koja je danas od 406 regija EU najlošija po depopluaciji.

"Pitali su nas puno toga, ali ne i kamo ide Hrvatska, za hrvatske žrtve čijim krvnicima još nije presuđeno, kamo je otišla hrvatska mladost, kako vratiti ponos hrvatskom seljaku i ribaru - i to zato jer im je u interesu da hrvatski ljudi šute i odlaze. To su omogućili diplomati odškolovani u krilu UDBE koja nije željela Hrvatsku, a njihovi šefovi su po bijelom svijetu", ustvrdio je.

"Poštujemo pravo na drugačije mišljenje i hrvatske institucije, ali ne dopuštamo da nam se mijenja tko smo i što smo", istaknuo je.

Radić: Ne treba još jednom dati šansu onima koji u životu nisu ništa stvorili

Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić naglasio je kako stranku ne zanima virtualno vođenje politike niti fotelje, nego mijenjanje postojećeg stanja te da budu svjetionikom hrvatske nade koji će povezati hrvatski sjever i jug i nepokoljebljivo grade bolju budućnost.

Nikada neće, rekao je, rasprodati hrvatsko srebro, a vratit ćemo naše zlato, 400.000 iseljenih Hrvata u inozemstvo. Hrvatska će biti sređena zemlja koja će u svijetu biti prepoznata ne samo po uspješnim sportašima, nego i gospodarstvu i uređenosti.

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

"Mi smo za tradicionalne hrvatske vrijednosti, a ne za tuđinsko, naša sloboda je preskupo plaćena da bismo je jeftino rasprodavali", poručio je dodavši kako ne treba još jednom dati šansu onima koji u životu nisu ništa stvorili.

"Dosta je ponižavanja naših pobjeda i nitko nam neće određivati kako ćemo se pozdravljati i kojim ćemo zastavama mahati i zato ustanimo za crveno, bijelo, plavu", poručio je Radić.

Stipo Mlinarić Ćipe poručio je "zaustavimo Milanovića, Plenkovića i Pupovca 17. travnja uz Domovinski pokret za Hrvatsku", pozvavši na vjernost hrvatskoj tradiciji, vjeri i običajima naglasivši da onaj tko ljubi uvijek ima za što živjeti. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene