Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavni tajnik HDZ-a

Poruka Domagoja Ivana Miloševića Boži Petrovu: 'Bavite se sami sobom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Domagoj Ivan Milošević kratko i jasno je poručio - HDZ ide po podbjedu na izborima.

Domagoj Ivan Milošević komentirao je nakon sastanka s tehničkim ministrima HDZ-a u Vladi, što i kako će se stvari u toj stranci, ali i Vladi odvijati dalje.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?" Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe

"Bilo je riječi o koordinaciji u idućem periodu, do parlamentarnih izbora, dakle kako funkcionirati u tehničkoj Vladi", istaknuo je Milošević.

"Cijelo vrijeme govorimo da Hrvatska država mora funkcionirati. Vlada, iako je tehnička, i dalje upravlja državom, odgovorni su za svaki svoje ministarstvo i trebaju davati sve od sebe u korist hrvatskih građana. To je ono što je njihov posao. to će raditi i dalje", dodao je.

O novim kandidatima za šefa HDZ-a nisu razgovarali. "Nismo o tome razgovarali, niti na Predsjedništvu, niti na ovom sastanku koordinacije s ministrima. Došli su svi, a istaknut ću, da je moj posao kao glavnog tajnika osigurati poštene izbore i to ćemo učiniti u najskorije vrijeme"

O načinu izbora novog predsjednika i hoće li to biti po principu jedan član, jedan glas, Milošević kaže da to nije odlučeno. "O tome ćemo na Predsjedništvu odlučivati u četvrtak", istaknuo je.

Upitan da li zna za glasine o već šest potencijalnih kandidata za šefa stranke, Milošević je ostao zatečen. "Ja to ne znam, samo znam zasad da se gospodin Plenković kandidirao. Prema tome, pričekajmo i taj kandidacijski postupak, nemojmo dalje nagađati", kaže.

"Mi smo najveća stranka u Hrvatskoj, još predsjedništvo nije donijelo odluku niti na koji način će se birati predsjednik i kad se to odluči, nakon toga ćemo sve znati", ističe Milošević.

Boži Petrovu i drugim strankama poručio je da ne komentiraju unutarstranačka događanja u HDZ-u, već da se bave sami sobom.

"To sam govorio i prije, o bilo kakvim dubljim ili plićim promjenama odlučuju članovi HDZ-a na svim razinama... Nikad se nećemo miješati u unutarstranačka pitanja drugih stranaka. predlažem da se naši bivši koalicijski partneri, odnosno oni s kojima smo bili u suradnji i mogući budući, bave sami sobom. Mislim da svi skupa, svejedno bili lijevo ili desno, trebaju preuzeti odgovornost za ono što su činili i ono što ćemo činiti u budućnosti i onda ćemo ići naprijed. Dakle tako i na taj način. Svatko neka se ponaša na korist hrvatskih birrača i građana. Na kraju dana birači će odlučivat o svemu što ćemo govorit i radit idućih mjeseci", rekao je Milošević.

MIlošević je na kraju i komentirao zašto dio odgovornosti nije preuzelo i predsjedništvo HDZ-a, koje je sve do samog kraja podržavalo odluke bivšeg šefa Karamarka.

"Prije svega zbog toga što je danas gospodin Karamarko preuzeo na sebe osobno tu odgovornost, što je više nego ljudski i časno. Predsjedništvo stranke i odbor, dakle svi koji smo donosili te odluke, moramo osigurati stabilnost HDZ-a, zajedništvo i jedinstvo, provesti unutarstranačke izbore i spremiti stranku i buduću koaliciju za parlamentarne izbore, jer nemojmo misliti da nećemo ovaj put, naučeni nekim lekcijama iz 2015. HDZ će izaći s najboljim timom, najboljim programima i nećemo dopustiti da se SDP, kao što neki misle, samo ušeta u Banske dvore, nego ćemo ići po pobjedu", poručio je Milošević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene