Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio o čemu su razgovarali

Dodik: "Vučić mi je dao svoj helikopter za posjet Milanoviću, oni kojima je to problem nemaju pojma o životu"

Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto: Antonio Balic/Cropix
Milorad Dodik posjetio je Zorana Milanovića na Hvaru 25. srpnja, a na taj susret doletio je helikopterom srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Otkrio je i o čemu je kao čelnik bosanskih Srba razgovarao s hrvatskim predsjednikom.

Čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik potvrdio je kako je prošlog tjedna putovao na Hvar na susret s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem helikopterom koji koristi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, no u tome ne vidi ništa sporno jer je u pitanju civilna, a ne vojna letjelica.

Milorad Dodik Milorad Dodik sastao se na Hvaru s Milanovićem, ilustracija - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

"To je helikopter koji koristi Vučić, naš je na redovnom servisu. Zamolio sam (Vučića) da mi ga ustupi, tu nema nikakvih problema", kazao je Dodik u intervjuu koji je u ponedjeljak objavio banjolučki list Glas Srpske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakav ulov Čistili obiteljsku kuću pa ostali u šoku! Odmah nazvali policiju

Dodik je na Hvaru boravio 25. srpnja, a njegov susret s Milanovićem iz ureda hrvatskog predsjednika naknadno su nazvali uobičajenim radnim sastankom. Međutim, on je ipak izazvao brojne reakcije, posebice zbog načina na koji je Milorad Dodik stigao u Hrvatsku i letjelice kojom se pri tom koristio.

Dodik sada kaže kako oni koji problematiziraju to što on putuje Vučićevim helikopterom "nemaju pojma o životu". Ako nije u pitanju vojni helikopter, kako ističe, njime se može slobodno letjeti bilo gdje, a važno je samo to pravodobno prijaviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije joj bilo spasa Preminula žena koja je pala niz stijene u Neretvu promatrajući skokove sa Starog mosta

Što se tiče njegovih razloga za odlazak na Hvar, rekao je kako je njemu Milanović prije svega zanimljiv sugovornik.

"Meni je bilo važno održati pozornost hrvatske države u vezi s pozicijom u BiH. Nama odgovara taj pristup u kojem se pažnja posvećuje konstitutivnosti naroda i organizaciji BiH u skladu s ustavom", kazao je Dodik.

Milorad Dodik Milorad Dodik sastao se na Hvaru s Milanovićem, ilustracija - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

Tvrdi kako je s Milanovićem razgovarao i o njegovim boravcima u BiH odnosno u Derventi gdje je hrvatski predsjednik u ožujku dodijelio odličja 103. brigadi HVO i nekima od njenih pripadnika. To je izazvalo buru osuda političara iz reda bosanskih Srba koji su zbog toga tražili da se hrvatskog predsjednika zbog toga proglasi nepoželjnom osobom u RS.

Pročitajte i ovo Ilustracija Misteriozan objekt NLO iznad Slovenije zbunio pilota: "Trenutno prema nama blješti jaka svjetlost"

Dodik je sada pokušao za sve okriviti Katoličku crkvu "u čijim je kuloarima", kako tvrdi, dogovorena dodjela odličja te je konstatirao da to nije prihvatljivo za RS.

"Pričao sam o tome s Milanovićem i mislim da smo se razumjeli", izjavio je Dodik.

Pročitajte i ovo Georgia Meloni i Joe Biden suputnice Talijanska premijerka na sastanak s Bidenom povela posebnu gošću: "Ti i ja, suočavamo se sa svijetom, ruku pod ruku"

Na pitanje je li mu Milanović predbacio najavljeno obilježavanje 4. kolovoza u Prijedoru kao "dana progona Srba iz Hrvatske", odgovorio je neodređeno.

"Nije jednostavno kad oni (Hrvatska) obilježavaju pobjedu, a mi polažemo vijence. Ali, i oni, kao i mi, imaju pravo na svoj pristup. Ne možemo im to zabraniti kao što ni oni ne mogu nama", kazao je Dodik koji je u Prijedor u petak pozvao i Vučića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene