Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzvodno opada

Dobra u Lešću u pripremnom stanju obrane od poplave

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ivana Nobilo/Cropix
Vodostaj rijeke Dobre kod Toplica Lešće u srijedu u 10 sati dosegao je 210 centimetara i time dosegao nivo za proglašavanje pripremnog stanja obrane od poplave, no prema podacima Hrvatskih voda na tome bi trebalo i ostati jer uzvodno Dobra opada.

U Turkovićima kod Ogulina Dobra je jučer tijekom dana porasla na 155, ali jutros je izmjereno 129 centimetara. Taj val je stigao u Lešće i ide dalje u Kupu u Karlovcu.

Kupa u Karlovcu je na 518 centimetara, te je počela stagnirati, nakon što je neprekidno rasla od utorka u 14 sati, s vodostaja 198 na 518 u srijedu u 9 sati.

Pročitajte i ovo U okolici Pariza osvanuli antisemitski grafiti Pokrenuta istraga U okolici Pariza osvanuli antisemitski grafiti s Davidovim zvijezdama: "Ovo nas podsjeća na tridesete..."

Glavnina vala stigla je s izvorišnog dijela Kupe u Gorskom Kotaru, gdje su jučer obilne kiše rezultirale rekordnim vodostajem u selu Hrvatsko od 445 centimetara.

Korana u Karlovcu još uvijek raste, šest centimetara na sat, te iznosi 429 centimetara, ali u uvjetima bez oborina i tu slijedi stagnacija i opadanje.

Pročitajte i ovo Varaždinci obilaze grobove svojih najmilijih Pojačan promet FOTO Blagdan je Svih svetih, građani obilaze grobove najmilijih: "Svi smo tu ujedinjeni, kao da su duše spojene"

Mrežnica je na samo 49 centimetara i ne raste, tj. u Juzbašićima je cijeli utorak bila na koji centimetar iznad pola metra, a sada je 49 cm.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene