Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

U POMOĆ ZVALI STRANOG STRUČNJAKA

Do izbora dvije godine, a pripreme na ljevici već su počele: "Ako je potrebno kriknuti, onda će narod kriknuti"

Aktualno Galerija Preslagivanja na ljevici Preslagivanja na ljevici Foto: DNEVNIK.hr Ivana Posavec Krivec Ivana Posavec Krivec Foto: DNEVNIK.hr Peđa Grbin Peđa Grbin Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević Foto: DNEVNIK.hr +0 Alex Brown Galerija 1/5 >>
Iako je do parlamentarnih izbora više od dvije godine, pripreme i preslagivanja na ljevici već su počeli. SDP je opet angažirao američkog PR stručnjaka Alexa Browna. Koalicija s MOŽEMO – mogla bi dobiti i nacionalnu dimenziju, a bivši izbačeni članovi SDP-a osnivaju stranku.

Više ne žele biti udruga. Socijaldemokrati žele biti politička stranka. I to će, kaže Ivana Posavec Krivec, postati do sredine srpnja:

"Mi smo se sa bivšom strankom razišli zbog nedostatka demokracije unutar stranke i naša će stranka u tom segmentu biti drugačija. Ona će biti uključiva. Mi smo kroz udrugu otvorili prostor svima onima koji su slobodno misleći ljudi."

Imaju 18 zastupnika i time će u saboru postati najbrojnija oporbena stranka. Tada bi SDP mogao ostati bez odbora za nacionalnu sigurnost. Ime stranke ne žele otkriti.

"Ako je potrebno kriknuti onda će narod kriknuti, a mi ćemo biti tu koji ćemo ponuditi alternativu. Mi nismo krik, ja sam rekla da jasan krik treba Hrvatskoj. U ovom trenu ime ili opcije se ne uzimaju u obzir", dodala je Posavec Krivec.

A dok ne kriknu kao stranka ni bivši kolege ih ne uzimaju u obzir.

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a je izjavio: "Najavljuje se osnivanje stranke više od pola godine, ajde osnujte ju pa da možemo o tome konkretno govoriti. I da znamo kako se zovete tko su vaši članovi i za što se zalažete, do tada ne želim trošiti na to vrijeme."

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, predsjednik SDP-a BORBA S RASTOM CIJENA "Štit najugroženijih": SDP predstavio paket mjera za borbu protiv inflacije

Pročitajte i ovo Pas Indy "ja sam odabrala" VIDEO Pogledajte kako je SDP-ovac u kampanju uključio i psa: "I meni se nije svidio na prvu..."

Zato SDP opet troši novac na Alexa Browna, američkog PR stručnjaka koji je već radio za njih 2015. godine kada su izbore izgubili. Brownov tim iz Slovenije već je u Zagrebu dok će on dolaziti povremeno. Obavili su nekoliko sastanaka. Zadatak im je popraviti imidž SDP-a do parlamentarnih izbora. SDP razmišlja i o koalicijskim partnerima.

"Što se tiče koalicije sa MOŽEMO ona je na stolu, u nekim sredinama već funkcioniramo Zagreb, Rijeka, Primorsko-goranska županija, a kada se približe parlamentarni izbori vidjet ćemo na koji način ćemo funkcionirati u Hrvatskoj", rekao je Grbin.

O tome se, tvrdi Tomislav Tomašević, konkretno nije razgovaralo:

"Mislim da za to ima vremena naravno da će i suradnja na lokalnim razinama biti test proba. Ali u svakom slučaju mislim da smo već pokazali da jesmo za suradnju sa SDP-om, da možemo surađivati i na taj način i treba gledati na parlamentarne izbore."

S kim mogu surađivati socijaldemokrati?

"Ako bismo gledali iz današnje perspektive mislim da nema neke opcije sa kojom bismo mi mogli podvući neku koaliciju", rekla je Posavec Krivec.

Ali kad prođu izbori, a na ponudi je vlast, među političkim strankama po starom dobrom običaju spaja se i moguće i nemoguće. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene