Obavijesti Video Pretražite Navigacija
projekt težak 63 milijuna

Dnevnik Nove TV doznaje: Otvaranje ponuda za nabavu medicinskih helikoptera opet je pomaknuto

Helikopter hitne pomoći
Helikopter hitne pomoći Foto: Cropix
Otvaranje ponuda za projekt hitne helikopterske pomoći pomaknuto je za tjedan dana, doznaje Dnevnik Nove TV.

Dnevnik Nove TV doznaje, u Ministarstvu zdravstva sutra se ipak neće otvarati ponude za projekt hitne helikopterske pomoći. Rok je ponovno pomaknut i to za novih tjedan dana.

"Rok za dostavu ponuda za uslugu helikopterske hitne medicinske službe u Hrvatskoj pomaknut je s 22. na 31. svibanj 2023. godine isključivo na traženje gospodarskih subjekata zbog pripreme njihovih ponuda.

U natječajnoj dokumentaciji nisu mijenjane bitne odrednice već manji tehnički elementi poput definiranja troškova vezanih uz punjenje boca s kisikom. Stoga je dodatni minimalni rok određen sukladno upitima gospodarskih subjekata, a u koordinaciji s ugovorenom tehničkom pomoći Europske komisije uzimajući u obzir kompleksnost dokumentacije i samog projekta.

Pomicanje rokova nikako ne vodi poništenju natječaja, već upravo suprotno, poticanju tržišnog natjecanja, odnosno zaprimanja što većeg broja ponuda. Zbog zakonskih odredbi do javnog otvaranja ponuda nismo u mogućnosti otkrivati detalje o zainteresiranim gospodarskim subjektima", poručili su iz Ministarstvo zdravstva.

Tada bi trebalo biti jasnije je li i tko Hrvatskoj spreman ponuditi medicinski opremljene helikoptere. Kažu kako ovo ne ide prema poništenju natječaja, a da su u dokumentaciji htjeli definirati troškove vezane uz punjenje boca s kisikom koje su dio opreme.

Pročitajte i ovo Hitnoj službi prijeti ovrha - 6 Dug prema radnicima Hitnoj pomoći na jugu prijeti ovrha: ''To je moj novac! Ne žurim nikuda, ali ga i ne dam nikome''

Beroševo ministarstvo ne otkriva koliko su i čije ponude zaprimili. Plan je da projekt težak oko 63 milijuna eura zaživi dogodine.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

/p>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene