Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gdje je allsa?

Otac nestale sirijske djevojčice zatražio azil u Hrvatskoj, uskoro u Zagrebu

Sirijac koji traži svoju kćer (Foto: screenshot Twitter)
Sirijac koji traži svoju kćer (Foto: screenshot Twitter) screenshot Twitter
Aktualno Galerija +0 Sirijac koji traži svoju kćer (Foto: screenshot Twitter) Galerija 1/1 >>
Sirijac, koji traži svoju petogodišnju kćer Allsu zatražio je azil u Hrvatskoj.

Na sastanku s pripadnicima granične policije Sirijac je zatražio azil, a nakon uzimanja izjava trebao bi biti dovezen u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija najmanje 5 mrtvih Strava u Engleskom kanalu: Više ljudi utopilo se pokušavajući doći iz Francuske Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata

Policija je posredstvom Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi i predstavnika UNHCR-a, inicirale i danas na graničnom prijelazu Maljevac održale sastanak s 43-godišnjim sirijskim državljaninom, navodi se u priopćenju MUP-a. Ističu kako je Sirijac policiji dao detaljnije podatke vezane uz lokaciju navodnog nestanka 5-godišnjeg djeteta i službeno prijavio nestanak.

Iako se nakon sastanka, u pratnji djelatnika Isusovačke službe i UNHCR-a namjeravao s graničnog prijelaza vratiti u BiH, nakon kraćeg vremena se predomislio i policijskim službenicima podnio zahtjev za azilom, a što mu je omogućeno iz humanitarnih razloga, uvažavajući okolnosti koje navodi.

Policijski službenici mjesno nadležne Policijske uprave karlovačke u odnosu na prijavu nestanka osobe poduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje. U odnosu na 43-godišnjeg sirijskog državljanina izvješćujemo kako je u tijeku izjavljivanje namjere za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu u Republici Hrvatskoj, i daljnje utvrđivanje okolnosti navodnog nestanka djeteta, navodi se u priopćenju.
 

Podsjetimo, potresni apel Sirijca koji traži svoju petogodišnju kćer izazvao je veliku pažnju javnosti. Sirijac tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od kćeri te mu razbila mobitel, dok policija opovrgava njegovu priču.

Sirijac je na društvenim mrežama objavio apel i zatražio pomoć u potrazi za svojom kćeri, od koje je razdvojen još 12. rujna. Tvrdi da ga je hrvatska policija odvela i razbila mu mobitel te je potom deportiran u BiH. Prevoditelj je medijima rekao da je slučaj prijavljen u MUP Velika Kladuša, koji je, kako kaže, informaciju proslijedio hrvatskoj graničnoj policiji, a oni policijskoj postaji Cetingrad.

"Netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini jer policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama", odgovorili su iz PU ličko-senjske.

''Hrvatska je policija unatoč tome što takav događaj nije bio prijavljen poduzela sve što je mogla u tom slučaju i provela interno informiranje svih nadležnih tijela unutar policije'', rekao je ministar unutarnjih poslova davor Božinović.

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović od Ministarstva unutarnjih poslova zatražila je informacije o slučaju nestale sirijske djevojčice nakon čega će iznijeti svoje mišljenje o tom slučaju.

O nestaloj djevojčici Allsi još nema novih informacija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene