Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvoz na strana tržišta

DOBAR POSAO U KUVAJTU Patria i Đuro Đaković potpisali posao vrijedan 26 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Domaća tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., koja je dio Grupe Đuro Đaković, ostvarila je nov posao s Grupom Patria iz Finske o proizvodnji i sporuci oklopnih vozila Patria AMV 8x8 na inozemna tržišta, vrijedan 26 milijuna eura.

Na web stranicama tvrtke Đuro Đaković istaknuto je da su te dvije grupacije već uspješno surađivale na proizvodnji i isporuci borbenih oklopnih vozila za Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Đuro Đaković Specijalna vozila tad je proizveo navedena borbena vozila za Hrvatsku vojsku, a Patria je osigurala potrebnu tehnologiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija U tijeku su razgovori Najmanje 100 tenkova moglo bi uskoro stići u Slavonski Brod Slika nije dostupna Afera 'Patria' Grupa Đuro Đaković: Nema dokaza da je Jerković primio mito

Taj posao za Hrvatsku vojsku stvorio je temelje za izlazak na treća tržišta nakon kojeg je potpisan i Okvirni sporazum o suradnji ove dvije tvrtke u zajedničkom nastupu na stranim tržištima za prodaju borbenih oklopnih vozila.

"Ovo je prvi izvozni projekt u obrambenoj industriji za Đuro Đaković nakon gotovo 30 godina kada je Đuro Đaković proizveo i isporučio tenkove M-84 za Kuvajt. Ovaj posao je ključni dokaz uspješnosti i vizije zajedničke suradnje Đure Đakovića i Patrie te je vjerujem samo početak i budućih sličnih projekata", izjavio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.

"Patria je zadovoljna suradnjom s Grupom Đuro Đaković i ovaj ugovor pokazuje snažnu predanost nastavku dugogodišnjeg partnerstva između Patrije i Đure Đakovića i u budućnosti", rekao je Mika Kari , predsjednik Uprave Patria Land Systems.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene