Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Domaća tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., koja je dio Grupe Đuro Đaković, ostvarila je nov posao s Grupom Patria iz Finske o proizvodnji i sporuci oklopnih vozila Patria AMV 8x8 na inozemna tržišta, vrijedan 26 milijuna eura.


Na web stranicama tvrtke Đuro Đaković istaknuto je da su te dvije grupacije već uspješno surađivale na proizvodnji i isporuci borbenih oklopnih vozila za Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Đuro Đaković Specijalna vozila tad je proizveo navedena borbena vozila za Hrvatsku vojsku, a Patria je osigurala potrebnu tehnologiju.

Vezani članci Slika nije dostupna Finci najavili optužnice u slučaju prodaje oklopnjaka HV-u Slika nije dostupna Đuro Đaković predstavio jedan od najboljih oklopnjaka na svijetu!

Taj posao za Hrvatsku vojsku stvorio je temelje za izlazak na treća tržišta nakon kojeg je potpisan i Okvirni sporazum o suradnji ove dvije tvrtke u zajedničkom nastupu na stranim tržištima za prodaju borbenih oklopnih vozila.

"Ovo je prvi izvozni projekt u obrambenoj industriji za Đuro Đaković nakon gotovo 30 godina kada je Đuro Đaković proizveo i isporučio tenkove M-84 za Kuvajt. Ovaj posao je ključni dokaz uspješnosti i vizije zajedničke suradnje Đure Đakovića i Patrie te je vjerujem samo početak i budućih sličnih projekata", izjavio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.

"Patria je zadovoljna suradnjom s Grupom Đuro Đaković i ovaj ugovor pokazuje snažnu predanost nastavku dugogodišnjeg partnerstva između Patrije i Đure Đakovića i u budućnosti", rekao je Mika Kari , predsjednik Uprave Patria Land Systems.