Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Patria

NIJE BILO MITA Finski sud ukinuo presudu protiv Patrije u prodaji borbenih vozila Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finski sud ukinuo je osuđujuću presudu u slučaju Patria te naredio državi da Patriji nadoknadi pravne troškove i štetu nanesenu tijekom pravnog i sudskog postupka.

Raniju presudu protiv finske tvrtke Patria Land Services Oy u slučaju Patria, Okružnog suda u Finskoj, ukinuo je Prizivni sud u finskom gradu Turku. istovremeno, odbijene su i sve optužbe za mito u periodu između 2005. i 2008. godine, vezane za izvoz bojnih vozila Patria AMV u Hrvatsku, koje je finsko tužiteljstvo podnijelo protiv dvoje bivših djelatnika te finske tvrtke, izvjestila je tvrtka Patria na svojim internet stranicama .

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Presuda u 'aferi Patria' Janez Janša prvo dobio BUKET CVIJEĆA, a onda...

"Očekivali smo ovakvu odluku Prizivnog suda. Smatramo da je odluka pravedna, kako pravno tako i u svjetlu iznesenih dokaza. Patria nema razloga za žalbu protiv presude. Sada ćemo detaljno proučiti odluku", rekla je glavna odvjetnica obrane Hanna Kyrki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene