Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ambiciozni planovi

HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika predstavio program: "Sedam je ključnih projekata..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat HDZ sa splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš, koji nije član te stranke, najavio je u subotu kako će mu prvi korak, pobijedi li na izborima, biti preispitivanje financiranja Grada Splita.

"Prvi i najvažniji korak je da mi trebamo preispitati cijelo financiranje Grada i preuzeti financiranje u svoje ruke," rekao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Zoran Đogaš na predstavljanju svog izbornog programa. Dodao je kako je gradski proračun prenapuhan.

Prema njegovim riječima, samo od prihoda u Gradu Splitu se ne može ništa "novo veliko napraviti" te je nužno uključiti se u projekte koji se financiraju iz europskih fondova.

"Želim biti gradonačelnik koji je šef i lider i preuzima odgovornost," poručio je Đogaš.

Istaknuo je kako će se sa suradnicima usredotočiti na rješavanje prometnih poteškoća na splitskom području.

Pročitajte i ovo Norveška kraljevska garda u Splitu - 3 U subotu u Zagrebu Pucnjevi odjekivali Rivom, Splićani oduševljeni: Norveška kraljevska garda stigla u Hrvatsku

Pročitajte i ovo Mišo Kovač sprema spektakl u splitu Na koncert Miše Kovača dolaze obožavatelji iz Saudijske Arabije, Meksika i Japana, a evo tko će mu se još pridružiti na pozornici

"Sedam je ključnih projekata kojim ćemo poboljšati prometni krvotok Splita ali je za njihovu realizaciju nužna sinergija s državom i županijom. Riječ je o projektima izlaza iz luke, puta iza nove bolnice, nastavak Bračke, završetak Zajčeve i Manđerove, Zagorskog puta te nastavak Vukovarske," kazao je Đogaš.

Đogaš planira graditi ili nadograditi garaže na lokacijama Lokve, Dobrilina, Odeska, Doverska, Sućidar i Ravne Njive čime bi se dobilo 1261 parkirno mjesto.

Potencijal za izgradnju garaža su, kako je rekao, i Papandopulova, Svačićeva, Sustipan i Kragićeva poljana kojima Split može dobiti dodatnih 1000 parkirnih mjesta, a garaže koje će sigurno ići u tehničku nadogradnju su Tijardovićeva, Krležina i Vrančićeva.

"Jedan od velikih projekata za Split, koji je i od interesa za cijelu Hrvatsku, je i željeznica i Trajektna luka Split," rekao je.

Istaknuo je kako njegov plan da 100 posto splitske djece budu u vrtićima a sad ih je 74 posto te je najavio gradnju vrtića na Pujankama, Pazdigradu, Stobreču, Kili i Blatinama., ali i vrtića u KBC-u Split za zaposlenike bolnice.

Također je najavio izgradnju nove škole u naselju Kila te sedam školskih dvorana. Po njegovim riječima investirat će se u obnovu Doma mladih a pokrenut će s i izgradnja POS-ovih stanova.

"Godinu dana bivša vlast nije napravila ništa oko Žnjana, a sve im je bilo spremno. Zato ćemo čim prije ponovno pokrenuti realizaciju projekta te ga dovršiti u mandatu," istaknuo je Đogaš

Najavio je kandidaturu Splita za domaćinstvo Europskih igara 2027. godine, te izgradnju Kongresnog centra. Planira i izgradnju spomen obilježja u Splitu s imenima poginulim u Domovinskom ratu iz tog grada.

Također je rekao kako će se zauzimati za kulturu dijaloga u Splitu poručivši kako Splitu nisu potrebna prepucavaj i svađe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene